Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam na imię Marcin jestem z Żar.

Jest to moje pierwsze Malawi co opisałem starcie mojego akwa.

Prosze o wyrozumiałosc i cenne porady.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Godzinę temu, Wolfik napisał:

Mogę dać Ci dojrzałą ceramikę to wystartujesz w jeden dzień :D

Nie był bym pewien czy włożenie garstki zasiedlonego złoża pozwala na wystartowanie akwarium w jeden dzień. Na pewno ułatwia to start ale nie można napisać że ktoś wystartuje w jeden dzień, bo do startu akwarium potrzeba kilku miesięcy. Różnica taka, że przy zachowaniu dużych środków ostrożności i testowaniu wody codziennie można wystartować z małymi rybami.

Opublikowano
3 godziny temu, AndrzejWalb napisał:

..cześć Marcinie! Fajnie by było , gdybyś i tutaj opisał swoje akwarium.

tak wiec bedzie to 300l  wiecej zona nie pozwolila no i bym na klatce schodowej nie wyrobil zakretu  gdyby bylo dłuzsze.

Na razie akwa i szafke zamowilem takze musze czekac do 2 tyg. takze uzbrajam się w cierpliwosc.

Takze mam czas na zrobienie sobie sprzetu do nalewania wody ktore poleciles a testy już jada bo dostalem info.

2 godziny temu, Wolfik napisał:

Żary w Lubuskiem? Jesli tak to służę pomocą. Mogę dać Ci dojrzałą ceramikę to wystartujesz w jeden dzień :D

dokładnie tak

Opublikowano (edytowane)

Właśnie przyszła moja lampka.Nie doczytałem do konca o oswietleniu i już wiem ze ma mala wade.

20171123_181223.thumb.jpg.bfb274648c60df9e0f6b3d2907a99649.jpg

Edytowane przez Omen34
Opublikowano (edytowane)

Nie no świeci tylko nie ma płynnego przejścia na oświetlenie nocne tylko trzeba samemu przełączać a w moim przypadku ryby będą miały zakłócony troszkę tryb noc dzień

bo pracuje w systemie.

Edytowane przez Omen34