cyganeczka Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor #41 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Ok Basiu możesz kupić NitratEx JBLa to podobna a może identyczna żywica jak Purolite A520E już z woreczkiem do adsorbcji NO3 i regeneruje się identycznie jak Purolite A520E . Może to będzie ci łatwiej dostać. Zastosuj jak Purolite w kubełku czyli cienka warstwa dokładnie wypełniająca kosz i przysypana ceramiką by woda tego nie przesunęła , tak by woda musiała się przeciskać przez te drobiny - dajesz ten preparat do biologa. Nic nie dostałam oprócz tej butelki. Dam co mam i tyle. Resztę sprowadzę z pl po nowym roku. Tu nic takiego nie ma, co piszecie. Podsumowując No2-0 No3 -30Nh4 - 0,4 W hodowli paletek m. In powiedziano mi , ze nie ma tragedii po tych testach. Dziękuje za rady Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
deccorativo Opublikowano 23 Grudnia 2017 #42 Opublikowano 23 Grudnia 2017 2 minuty temu, cyganeczka napisał: Nic nie dostałam oprócz tej butelki. Kupiłaś jakąś butelczynę na smutki ? 3 minuty temu, cyganeczka napisał: Podsumowując No2-0 No3 -30 Nh4 - 0,4 W hodowli paletek m. In powiedziano mi , ze nie ma tragedii po tych testach. Dziękuje za rady Pewno że nie ma tragedii, ale ja wiem że to dopiero drugi dzień jak rybki wpuszczone i już NH4 - 0,4 ppm , a NO3 - 30ppm. a ty tylko z tą butelczyną zostałaś? Oczywiście tragedii na razie nie ma ale jak w 2 dni tyle poleciało to ile może polecieć za następne 4 dni Świąt? Tak jak pisałem mierz NH4 , NO2, NO3 co drugi dzień . Spokojnych Świąt Życzę Całej Twojej Rodzinie. Cytuj
cyganeczka Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor #43 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Przepraszam jeszcze jedno. Lać ten produkt? Kupiłam jeszcze coś do wody. Tetra Aqua safe. Uwierzcie, ze tu nie ma dużego wyboru. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
MDRAGON87 Opublikowano 23 Grudnia 2017 #44 Opublikowano 23 Grudnia 2017 4 minuty temu, cyganeczka napisał: Kupiłam jeszcze coś do wody. Tetra Aqua safe. To preparat do wody z kranu, w akwarium Ci to nie potrzebne A i nie wiem jak Twoje wodociągi odkażają wodę możliwe że ten preparat nie będzie w 100% skuteczny, ale skoro go już masz to stosuj tylko do podmian. Cytuj
cyganeczka Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor #45 Opublikowano 23 Grudnia 2017 To preparat do wody z kranu, w akwarium Ci to nie potrzebne A i nie wiem jak Twoje wodociągi odkażają wodę możliwe że ten preparat nie będzie w 100% skuteczny, ale skoro go już masz to stosuj tylko do podmian. Tak , kupiłam go w razie przymusowej podmianki. Nie pytaj mnie o wodociągi. Woda twarda na poziomie 5-6 bo sprawdzałam, No3 po dzisiejszym 20. Reszty nie wiem niestety. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
cyganeczka Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor #46 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Nie żartuj że masz taka wodę w kranie toż to prawie RO . Ja u siebie mam 18gh w kranie to prawie pod beton podchodzi . Jeśli faktycznie masz w kranie 5-6 gh to ja bym raczej zastanowił się nad delikatnym podniesieniem gh w okolice 10.Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Ja pisze o Kh sorry. Nie do końca napisałam. Gh mam test ale nie pamietam musiałabym zajrzeć do notatek a teraz jestem w kuchni przy garach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
cyganeczka Opublikowano 25 Grudnia 2017 Autor #47 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Dziś zrobiłam testy No2. -.0No3 -25-50 Nh4 -0-25 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Dodałam bakterie 20 ml micro ligę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Mam nadzieje zejutro przyjdzie reszta sprzętu gowna leżą w akwa. To tez wplywa na parametry jak i zmarłe rośliny. Zrobiłam dziś przycinke. Nam nadzieje ze to wpływało ma wyniki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
TOMEKSIEDLCE Opublikowano 25 Grudnia 2017 #48 Opublikowano 25 Grudnia 2017 widzis Basiu zalegające gówienka w akwarium musi byc tego duzo zeby parametry wody zmieniło masz świeże akwarium NO3 masz spore musisz zrobić spore podmianę wody i będzie ok zawsze możesz kupić odmulacz który zbiera pozostałości w akwarium np odchody z ryb Cytuj
cyganeczka Opublikowano 25 Grudnia 2017 Autor #49 Opublikowano 25 Grudnia 2017 widzis Basiu zalegające gówienka w akwarium musi byc tego duzo zeby parametry wody zmieniło masz świeże akwarium NO3 masz spore musisz zrobić spore podmianę wody i będzie ok zawsze możesz kupić odmulacz który zbiera pozostałości w akwarium np odchody z ryb A nie ma na to wpływu ułożenie kamieni ? Mam kamienie dociśnięte do ściany i niema tam przepływu. Woda stoi przy wlotach Tu dopatruje się głównie moich nieprawidłowość Zawsze miałam korzenie i rośliny wie z cyrkulacja nie było problemu przy. Teraźniejszości Man wrażenie ze skały są nie tak. In więcej gowien tym gorsze parametry tak czy nie ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Andrzej Głuszyca Opublikowano 25 Grudnia 2017 #50 Opublikowano 25 Grudnia 2017 2 minuty temu, cyganeczka napisał: A nie ma na to wpływu ułożenie kamieni ? Ma wpływ. Dobra cyrkulacja zależy między nimi od aranżacji. Jak Ci nie pomoże lekkie przestawienie kamieni czy też lekka zmiana ustawienia wylotów z filtrów to będziesz musiała się czymś wspomóc co wydmucha odchody. Ale spokojnie..na początku zawsze trzeba się pobawić aby trafić z ustawieniami... 3 minuty temu, cyganeczka napisał: In więcej gowien tym gorsze parametry tak czy nie ? ..im więcej ukrytych bo resztę ściągasz przy podmianach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi