Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zbiornik 450l juwel. Możliwość zastosowania 4świetlówek.

Obecnie mam jakieś ledy z controlerem którego a propos nie wiem jak ustawić. Ledy są podzielone na dwa osobne kontrolery. Niestety nie mam rozgaleziacza do nich i musza być podłączone do 2 kontrolerów. Ale to zaraz.

Na led jest napisane 24 v 62w 1200 mm. Nic się nie znam na tym.

Działają dwie świetlówki b65deb38e3a900e93564e298c6cb4df5.jpgce4ed2f0660f8c97a966be68622391fb.jpg

Nie wiem czy oryginalne bo akwa kupione z drugiej ręki.

Czy coś powinnam zmienić?

Jak ustawić ten dzień i noc bo niby te kontrolery są od tego ? Chciałabym je zostawić.

Czytałam ze światło powinno być włączone 24/7. Bo to Afryka

Jak zrobić te noc ?

Zmienić świetlówki ? Mam czasomierzy trochę. Z rym ze świetlówki działają po 2 naraz.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Aha i jeszcze coś. Czy to prawda ze swiatko dzienne z okna jest wskazane ? Bo to natura ? A co z glonami ? Bo mój bok akwa jest na wprost okna. Zakleić ?

Opublikowano
11 godzin temu, cyganeczka napisał:

Hallo emoji6.png

Sorry Basiu ale nie mamy czasu odpowiadać ;)bo poza twoim zasięgiem czyli w części forum dostępnej wyłącznie dla Klubowiczów trwają zacięte dyskusje na tematy dotyczące także ciebie.:D

Już śpieszę bo temat widziałem ale nie miałem czasu pisać.

Po pierwsze musisz zrobić zdjęcie całej porywy od spodu, całego tego prawdopodobnie nie sterownika LED a zwykłego startera 2x54W elektronicznego do rur świetlówek . fotkę całej tej rury z tymi diodami i wszystkiego aż do kontaktu co wisi na tych rurach - bo piszesz o sterowniku LED a ja go nijak nie widzę.

Wklej fotkę jak to świeci w baniaku bo trudno oceniać czy takie światełko wystarczy jak nie widać go w akcji.

Napisz czy świecą te diody led czy świetlówki starego typu bo to też nie jest wyrażnie napisane.

• Lubię to 1
Opublikowano

Zrobię później zdjęcia.
Ps/ jak przeleje kasę na pl to się zapisze do Vipow chyba ze na podane tam konto , można słać z zagranicznego. Sprawdzę. Dzięki

Opublikowano (edytowane)

Basiu użyj na dole strony tego przycisku "Przekaż darowiznę " i użyj swojej karty bankomatowej - to właśnie jest przede wszystkim dla tych na obczyżnie by stali się Klubowiczami jak zachcą.

Szybko i bezboleśnie

Edytowane przez deccorativo
  • Lubię to 1
Opublikowano

Jak się zalogujesz przez Chrome na stronę forum to widać po przewinięciu na sam koniec a czy w Tapatalku którego używasz to nie wiem bo nie uzywam

Nigdy by mi nie przyszło do głowy robić cię w bambuko koleżanko.

sam nie dawno z tego przycisku skorzystałem i wiem że Marek natychmiast widzi takie wpłaty i jak wypełnisz wszystkie pola to wszystko widzi.

pozdrawiam

Henryk

• Lubię to 1
Opublikowano

Nigdy by mi nie przyszło do głowy robić cię w bambuko koleżanko.

Chyba Ciebie nie uraziłam to było żartobliwie przepraszam
Na chromie jest ! To nie ma..
idę kłaść dziecko i niebawem zrobię foty oświetlenia. Liczę na Twoja pomoc