Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, deccorativo napisał:

Jak widzisz nawet teraz daje  19,9V =  co oznacza że będzie ładował każdy akumulator 12V nawet samochodowy kwasowy. Może w dzień pochmurny słabiej ale za widoku stale .Pozostaje 14 godzin po zmroku bez ładowania.

Takie małe OT. A od kiedy sprawność fotowoltaiki mierzy się w voltach. Nie dziwota, że bez obciążenia jest 19,9V :)

A co do UPSów pod komputery, to jak podłączysz pod oscyloskop i jak Ci ktoś wcześniej nie powie, że ma być to przebieg pseudo-sinusoidalny to nie ogarniesz. Możliwe, że taki UPS może zasilić sterownik do pompy/falownika DC.

Edytowane przez marcin1ja1
Opublikowano
4 minuty temu, troad napisał:

@Jerry_jerryrównież wielkie dzięki. Przemyślę sprawę i rozeznam bardziej szczegółowo, bo się nie znam ;) 

To co proponuje Henryk jest dobre ale problem z montażem panelu oraz prowadzeniem kabli to jedno, a drugie to to, że tak sobie to zrobiłem że tylko najmniejsze Hydorki mi tam wchodzą i z innymi pompkami będzie problem :( 

EDIT:

@Jerry_jerryo widzę że edytowałeś i dodałeś ciekawą propozycję. Jeszcze raz dzięki.

Dla bezpieczeństwa najlepiej takiego upsa zamówić online. Gdyby coś nie poszło chociaż ma to być full czysta sinusoida to zawsze możesz zwrócić. Nie mówię też, że to musi być koniecznie ten model z tego sklepu. To był taki mój przykład, że za 300 zł też możesz mieć rozwiązanie swojego problemu bez zbędnych gratów. Chociaż sam używam Power Walkera u siebie w pracy i złego słowa nie mogę o upsach tej firmy powiedzieć. Nawet ostatnio zamówiłem 3 sztuki z pełną sinusoidą ale o mocy 3000W każdy więc to inna liga ale mniejsze modele też używam i są ok.