Ptoszek Opublikowano 12 Października 2017 #1 Opublikowano 12 Października 2017 Witam. Możecie polecić mi jakiegoś dobrego producenta pokryw aluminiowych? Potrzebował będe 250x70 Zamawiałem do obecnego akwarium 150x50 u AQUARIUM-FISH i czas oczekiwania tragedia, kontakt tez był do d...y. Po jakimś czasie "klapy" się delikatnie powykrzywiały, więc mam uraz Sam się nie podejmę zrobienia takiej pokrywy, brak zdolności, a efekt musi być bdb z góry dzięki za pomoc.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 12 Października 2017 #2 Opublikowano 12 Października 2017 https://aquastel.pl/14-pokrywy-aluminiowe http://allegro.pl/pokrywa-prosta-do-akwarium-40x25-led-plastik-alum-i6731942225.html?snapshot=MjAxNy0wOS0xN1QxNDoxMDo0OC4yMTNaO2J1eWVyO2IyNmU4ZDU3Y2IxOTZkMGE5OTYyOGNmODQxYjAzZTVkZWNiYWQxYWUxMzlkZDQzYWYwMWQ4Mzc1NGIyODZkMmM%3D ......ja zamawiałem w tej firmie małą pokrywę aluminiowo plastikową. Jestem bardzo zadowolony. Ale z tego co wyczytałem w opisie to wykonują też pokrywy na zamówienie. Zdzwoń a dowiesz się szczegółów...Czy są drodzy czy nie tego nie wiem bo nigdy nie porównywałem ich cen. 1
Kubeq Opublikowano 12 Października 2017 #3 Opublikowano 12 Października 2017 Ja mam pokrywę aluminiową z aquastela od pół roku i jestem zadowolony, co prawda mam tylko 160x60 więc nie wiem jak z większym rozmiarem ale pewnie też da radę.
kwiq Opublikowano 13 Października 2017 #4 Opublikowano 13 Października 2017 Dla mnie Aquastel miał dwie wady. Jeśli nie korzystać z oświetlenia do jakich jest przewidziana (czyli świetlówka) i wyciągniesz ten cały element do którego są one mocowane to całość niesamowicie traci na sztywności. Kolejna to że odkształcają się te klapy z pcv i po jakimś czasie zaczynają odstawać na końcach. Poza tym jakość jest naprawdę niezła. 1
Kubeq Opublikowano 13 Października 2017 #5 Opublikowano 13 Października 2017 (edytowane) Ja zamówiłem bez oświetlenia, mam po środku taki profil aluminiowy zamknięty na którym się opierają klapy i nie zauważyłem żeby całość straciła na sztywności, chyba że Ty usunąłeś ten profil ?. Pokrywy może i delikatnie się uginają, ale nie widać tego bo baniak stoi wysoko i i tak nie widać tych milimetrowych odchyłów. Oczywiście klapy mogłyby być z trochę sztywniejszego materiału wtedy było by idealnie Edytowane 13 Października 2017 przez Kubeq 1
kwiq Opublikowano 13 Października 2017 #6 Opublikowano 13 Października 2017 No dokładnie miałem ten sam profil ale mnie on przeszkadzał jak chciałem zamontować DIY belkę led więc wyciągnąłem - zamiast niego znajomy mi zrobił teownik, który tam wsunąłem ale to już nie było to samo.
Kubeq Opublikowano 13 Października 2017 #7 Opublikowano 13 Października 2017 A to rozumiem. Ja na szczęście oryginalną belkę aluminiową zostawiłem a oświetlenie mam na innym profilu i jest ok.
Ptoszek Opublikowano 13 Października 2017 Autor #8 Opublikowano 13 Października 2017 21 godzin temu, AndrzejWalb napisał: ......ja zamawiałem w tej firmie małą pokrywę aluminiowo plastikową. Jestem bardzo zadowolony. Dzięki za propozycję, już do nich pisałem, dzwonił będę dopiero w poniedziałek jak bede w Polsce. Cena za samą pokrywę to koszt 770zł + transport 250zł. 12 godzin temu, kwiq napisał: Dla mnie Aquastel miał dwie wady. Jeśli nie korzystać z oświetlenia do jakich jest przewidziana (czyli świetlówka) i wyciągniesz ten cały element do którego są one mocowane to całość niesamowicie traci na sztywności. Kolejna to że odkształcają się te klapy z pcv i po jakimś czasie zaczynają odstawać na końcach. Poza tym jakość jest naprawdę niezła. Tego bym chciał uniknąć, bo przy obecnym baniaku miała być taka belka ale niestety mi jej nie dali, mieli dosłac i zrezygnowałem z czekania i na własną ręke to sam zrobiłem. A przy 150cm się uginała a co dopiero przy 250cm. Klapy nakrywowe 3mm wydaje mi się to też cieniutkie i po pewnym czasie będzie się to wyginać, na pewno będzie 4 klapy, albo jedna długa z tył i 2 z przodu. Ale to jeszcze do ustalenia. 10 godzin temu, kwiq napisał: No dokładnie miałem ten sam profil ale mnie on przeszkadzał jak chciałem zamontować DIY belkę led więc wyciągnąłem - zamiast niego znajomy mi zrobił teownik, który tam wsunąłem ale to już nie było to samo Zawsze można na belce coś położyć i usztywnić, może uda mi się z nimi ustalić żeby mi taką belkę zrobili jedynie służącą do usztywnienia. @kwiq a masz ją teraz w baniaku? Bo może była by możliwość oglądnięcia jej u Ciebie
kwiq Opublikowano 13 Października 2017 #9 Opublikowano 13 Października 2017 Niestety sprzedałem tydzień temu mam teraz aluminiowa co robił mi Przemek Wieczorek.
Ptoszek Opublikowano 13 Października 2017 Autor #10 Opublikowano 13 Października 2017 53 minuty temu, kwiq napisał: mam teraz aluminiowa co robił mi Przemek Wieczorek. Kiedy Ci skubaniec robił ??
Rekomendowane odpowiedzi