rafalniski Opublikowano 10 Października 2017 #1 Opublikowano 10 Października 2017 Czy ktoś natknął się gdzieś na przezroczystą wersję tego prefiltra? Cytuj
deccorativo Opublikowano 10 Października 2017 #2 Opublikowano 10 Października 2017 Mało realne byś znalazł. Chińczycy już wiedzą ze w przeżroczystych filtrach glony się lęgną i wszystko zarasta łącznie z fi węzy nawet jak są nie przeżroczyste a takie zielonkawe. Filtr glonowy w Malawi budujesz? tego jeszcze nie było. Cytuj
egon44 Opublikowano 10 Października 2017 #3 Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) Witaj! @rafalniski wiem że to nie na temat HW-602A ale może ten prefiltr cię zainteresuje... Oczywiście dochodzą koszta zakupu gąbek ale jest przeźroczysty http://sklep-akwarystyczny.com.pl/pl/filtracja/1158-prefiltr-jaqno-pf-126.html Edytowane 10 Października 2017 przez egon44 Cytuj
rafalniski Opublikowano 10 Października 2017 Autor #4 Opublikowano 10 Października 2017 58 minut temu, deccorativo napisał: Filtr glonowy w Malawi budujesz? tego jeszcze nie było. Korpusy filtrów narurowych też są przeźroczyste, więc to żadna nowość Mam dwa takie prefiltry na wejściu Unimaxa 500 i sprawują się jak dotąd bez zastrzeżeń. Generalnie nie chcę nic zmieniać ale fajnie byłoby mieć podgląd kiedy trzeba czyścić gąbki Cytuj
deccorativo Opublikowano 10 Października 2017 #5 Opublikowano 10 Października 2017 Jak pokazujemy Andrzeju to na całego. ty Jagnę a ja DIYKubełko Malawi też jest przeżroczysty ale miałem zamiar pomalować z wierzchu czarną farbą żeby wyglądał na plastikowy a nie szklany. Pokażę wam koncepcję z której już zrezygnowałem bo znalazłem znacznie lepszą bo nie szklaną i nie przeżroczystą więc dalej OT. Prawdziwy DIY Eco Filtr Kubełkowy dla Malawi a nie tam jakieś naparstki typu HW602 abo 3. albo tej Jagny . Coś tu nie gra Andrzeju bo Jagna nie miała takich naparstków do gniecenia orzechów. Składa się z Wielofunkcyjnego Słoja Balonu od 8 do 25l ( wedle życzenia a są i większe ale ten mój ma tylko 8l ) na Kapuste Ogóry Wino i Malawi Tanganike http://allegro.pl/wielofunkcyjny-sloj-balon-15l-kapusta-ogorki-wino-i6760184524.html#thumb/2 za 35 zł - resztę gratów zapewne znacie - z tym że jak mi który da tam zawór 1/2" bo akurat taki już kupił to nie odpowiadam za siebie ( te na fotce są 1" pełnoprzelotowe po 27 zł/szt i w najchudszym w środku mają fi 22mm) a jak da wążyki fi we środku mniej niż 25mm czyli fi wewn 1"to też obluzgam. W ten sposób mamy pierwszy na świecie 3biegowy kubeł eco bezszelestny i z sikiem minimalnym ok 1000l/h a od takich zaczyna się prawdziwe Malawi żeby było śmieszniej wtedy żre 8W prądu a jak pójdziesz na całość to w realu siknie 3000l/h za 38W - to do jakiego baniaka to wystarczy? bo FX6 sika w realu 2300l/h i jest do baniaków 1500l Wnętrze słoja urządzone w stylu Fluval FX6 czyli dookoła wojtek gąbki ppi45 na całą wysokość słoja z odrobiną ceramiki+Purolite+TMBT na środku i okrągłym prefiltrem z gąbki ppi10 na tymi złożami coby grube g.. tam nie zaległo. Tylko nie pisać że słój pęknie - tam w środku będzie podciśnienie czyli ujemne ciśnienie Z tego wykonu zrezygnowałem , ale to pikuś dopiero będą jaja jak pokażę wam co wymyśliłem taki chodzący DIYKubeł Malawi Eco - bezszelestny 3 biegowy z 10cio biegową grzałką i sikiem tym realnym tak pod 3000l/h a może i więcej. czekam na kubeł - jutro podobno dostanę grzałkę już mam. kosztowała 29 zł i ma moc regulowaną od 50W do 1000W sam sobie ustawiasz ile chcesz żeby ryb nie ugotować. 2 Cytuj
makok Opublikowano 23 Października 2017 #6 Opublikowano 23 Października 2017 Armata na komara. Ale podoba mnie się. Cytuj
deccorativo Opublikowano 23 Października 2017 #7 Opublikowano 23 Października 2017 Godzinę temu, makok napisał: Armata na komara. Ale podoba mnie się. ale przeżroczysty i nie taka armata - na I biegu siknie tylko 900-1000l/h ale za to tylko za 8W mocy. No to chyba jest do baniaka 240l taki sik. Jak skończę ,co już tużtuż te prawdziwe DIYkubełko Malawi - to dopiero będziesz się śmiał 1 Cytuj
makok Opublikowano 23 Października 2017 #8 Opublikowano 23 Października 2017 (edytowane) @deccorativo Ja kiedyś w mroźny lutowy weekend 2008 roku popełniłem takie 30-to litrowe cudo, więc wiem dlaczego mnie bawi. Niestety przeciekał więc pożytku nie było, ale budowało się fajowo. Edytowane 23 Października 2017 przez makok Cytuj
deccorativo Opublikowano 24 Października 2017 #9 Opublikowano 24 Października 2017 Dlatego pokazałem bo wiem że przecieka też kiedyś sprawdziłem tylko ja roku nie pamiętam. Mój nie będzie przeciekał i będzie miał tylko i aż 9 itrów Cytuj
MartBart Opublikowano 24 Października 2017 #10 Opublikowano 24 Października 2017 hej, jak przejść śrubunkiem przez takie szkło? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi