Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Będziesz w tym jeszcze drapał czy takie pomalujesz?
Jestem ciekawy efektu końcowego ;) 
I jak będzie zmiana?  Porzucasz mbunę?

Opublikowano

Im bardziej będę drapał tym bardziej sztuczne się zrobi , założenie  było  takie że miały być wielkie głazy a że z tworzeniem i artyzmem nie mam nic wspólnego to coś ponacinałem i już zbabrałem ;-) . Potraktuje trochę palnikiem to się trochę unaturalni . Na dole jest mała próbka pomalowana wyszła całkiem fajna struktura . Gdybym miał dostęp do akwarium bez szyby to można by poszaleć cuda można zrobić a ja musiałem w 4 kawałkach to zrobić. CO do obsady to miała być zmiana ale akwa nie będzie większe to chyba zostanę przy mbunie.

Opublikowano

Mały postęp, tło pomalowane. Jak wyszło sam nie wiem :-). Naturę trudno podrobić. Jednak chyba moje serpentynity nie będą raczej pasować, prędzej polne głazy. 

IMG_20180503_224335.jpg

• Lubię to 1
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Robota idzie jak krew z nosa ale idzie ;-). 

Tło wylatuje nie podoba mi się , baniak prawdopodobnie jednak będzie 200x80x60  60 to wysokość. Podyktowane to będzie tym że plan mam na tło z Aquadecor :

https://aquadecorbackgrounds.com/3d_background/a-models/model-a8/

A jest dosyć grube dlatego kawałek dna się przyda. Co do filtracji zostaje przy narurowcu tylko wprowadzam kilka zmian . Pompa 25/80 , trzy mechaniki 10cal , 2 purolite, 2 matrix ( rezygnuję z fbf) i 20 calowy korpus z TMBT .  Czyli osiem korpusów całość na rurach 32mm.  

I tu pytanie  na ile zasadne jest robienie przepustu w dnie do zasysu ? Na ile zminimalizuje to opory ssania w stosunku do tradycyjnego rozwiązania przez krawędź baniaka. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
34 minuty temu, Damian780425 napisał:

Akwarium jednak bez powiększenia, ale całkowicie przebudowany narurowiec i nowy wystrój. 

Wystrój sugeruje że jednak niembuna będzie ;).

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, troad napisał:

Wystrój sugeruje że jednak niembuna będzie ;).

Wystrój przypadkowy, woda lana tylko dla testu i przepłukania całości. Ale co do obsady to jednak tak no mbuna 🙂

Edytowane przez Damian780425
  • Lubię to 3