Skocz do zawartości

Podwójna obudowa 10" + New jet NJ1200

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Pytanie czy taka pompa jak Newa Jet NJ1200 da rade obsluzyc podwojnaobudowe 10", w jednym by byla zywica PA201 a w drugim PHOs -OUT 4 . Pompa ta moze pracowac na zewnatrz bylo by to razem pod akwa. w tej chwili ma  zywice w obudowie liniowej pod pokrywa napedzana mala pompa a phos-out w filtrze zawnetrznym. Tyle ze Phose-out zwalnia mi przeplyw i filtr buczy, a obudowa liniowa mi zwyczajnie przeszkadza :) i się zastanawiam nad podwojna obudawa z papa NJ1200 (popmpe mam)

Londo

Edytowane przez AndrzejWalb
Opublikowano

Wątpię by ktoś już taki wariant na tej pompie przećwiczył więc możemy tylko teoretyzować.

Po pierwsze nie napisałeś czy korpusy szeregowo czy równolegle bo oba są podwójne.

PA202 wymaga przepływu 30-50l/h dla  1 litra żywicy . Dasz jej  800l/h botyle da ta pompa w realu to masz za krótki czas kontaktu NO3 z żywicą a kilkukrotnie więcej szitu przy tysiącach litrów wody jaka przejdzie przez złoże szybko zapcha te złoże na dodatek zbije się w grudę.

Phos-Out4  może pracować w tym siku ale  skuteczniej pochłania w wolnych przepływach.

Ja bm widział dwa korpusy równolegle na wyjściu z pompy bo tam jest silna

Opublikowano (edytowane)

Witam

Myslalem o obudowie podwojnej polaczonej szeregowo (take widzialem w sprzedazy) w pierwszej phos out w drugiej pa202, wtedy by się pompa stlumila wiec myslalem ze przejdzie. Pompe mam , korpusy w sumie drogie nie sa, chyba kupie i przetestuje :)

Londo

myslalem o takiej obudowie

e1de42d5486784cbad43cd4a90b9

Edytowane przez Londo
add link
Opublikowano

Witam

Tak , zdaje sobie z tego sprawe, zona jedzie do PL to mi puszki zasypowe przywiezie, na ebay zdziercy chca £7 za sztuke, a za podwojna obudowe zaplacilem £20, wiec cos nie tak z tymi cenami