Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc w żywieniu:

Labidochromis caeruleus 6 sztuk,

Iodotropheus sprengerae 5 sztuk

Pseudotropheus socolofi 4 sztuk

Pseudotropheus socolofi albino 5 sztuk

Metriaclima Callainos Cobalt 3 sztuk

Obecnie żywię tylko i wyłącznie pokarmem: Tropical MALAWI. Kupiłem tego trochę więc fajnie by było aby to zjadły i ewentualnie dobrać coś innego do jedzenia dla pyszczaków. 

Opublikowano

Ja bym zastosował jako główny pokarm spirulinę. Tropical Malawi jest pokarmem ogólnym, w Twoim przypadku większą ilość ryb skłania się do diety roślinnej, poza yellow. Jeśli masz już ten pokarm Tropical Malawi, to na forum jest akcja OSI i możesz się zapisać na spirulinę, maintenance i Cichlid. Ten Tropical zmieszaj z Maintenance lub Cichlid. 

Moim zdaniem kup sobie więcej spiruliny i na tym pokarmie bazuj dietę, a jako że to pokarm roślinny podawaj go wieczorem. Jeśli chodzi o Maintenance i Cichlid to sobie wybierz jeden z dwóch. Cichlid to pokarm mięsny, natomiast Maintenance to mam wrażenie, że jest to mieszanka OSI Cichlid i OSI Vivid Color. 

Dla urozmaicenia diety możesz zakupić D-allio Tropical, na bazie czosnku, fajny pokarm profilaktyczny, wspomaga trawienie jak i wzmacnia organizm przed atakiem pasożytów w układzie pokarmowym ( to nie jest lek, on ma wspomóc ochronę) 

Przy takim układzie stosuj dietę 60/40 na rzecz pokarmu roślinnego. Dawka ranna to pokarm mięsny, wieczorem pokarm roślinny. 

• Lubię to 2