Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

W związku z problemami z wystartowaniem biologii  w moim nowym akwarium, opisanym w temacie :

Potrzebuje pomocy, a mianowicie pożyczki złoża biologicznego z działającego akwarium.
Jeżeli ktoś z kolegów z trójmiasta byłby w stanie pomóc będę bardzo wdzięczny.

Serdecznie Pozdrawiam

Edytowane przez Jakuś
Opublikowano (edytowane)

Hejka.

Masz 300 litrowy baniak więc zgodnie z obecnym trendem biologicznym powinieneś mieć ceramiki tak z 750ml - Matrixa.

Jakieś 2 tygodnie temu wyciągnąłem ze swojego biologa ok. 250ml ceramiki. Obecnie trzymam ją w otwartym, plastikowym pudełku.

Idąc dalej to matrix ma 700m2 a ja używam Aquaelowskiego Bioceramaxa 1200 i 1600 więc powiedzmy dwa razy więcej. Zatem dla Twojego baniaka powinno wystarczyć ok. 375ml.

Jeżeli masz ochotę to śmiało mogę oddać te 250ml. Parametry mam ok. ryby zdrowe i żwawe więc żadnego choróbska nie przywleczesz. Ryby pływają od czerwca a baniak wystartował w maju. Co prawda to nie 6 miesięcy ale jakąś biologię ta ceramika posiada.

Tak więc jeszcze raz. Śmiało mogę ją Tobie oddać.

Pozdrawiam :)

PS. Zaznaczam, że te wszystkie wyliczenia pochodzą od Seachema. Ja się z nimi nie zgadzam ale jeżeli uważasz, że tyle ceramiki chcesz i nic więcej bo nie ma takiej potrzeby to moje 250ml będzie w Twoim przypadku jak ta lala.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ja też tydzień temu wyjąłem trochę ceramiki z filtra (trzyma ją w woreczku z woda z akwarium) i mogę oddać, szczególnie, że kilka miesięcy temu sam byłem biorcą biologii :)

• Lubię to 1
Opublikowano

Wiedziałem że brać malawijska natychmiast pomoże.:D

Natchnęła mnie ta natychmiastowa kolejna pomoc  do stworzenia nowego tematu a może Zarząd zdecyduje że nowego działu .

Ja umieszczę toto w Podstawach a modratorzy lub Zarząd zrobi z tym co zechce.:D

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.