przemo-h Opublikowano 3 Września 2017 #71 Opublikowano 3 Września 2017 30 minut temu, piotriola napisał: Śmiałe stwierdzenie, nasuwa się pytanie w jakim stopniu % zbadano to jezioro ? Zdaje się, że Konings zbadał to jezioro wystarczająco dobrze, żeby tak stwierdzić. Jeśli jednak w dzisiejszych czasach chcemy mieć pewną rybę, to najlepiej samemu polecieć, złowić sobie i przywieźć. Z tymi "dobryni źródłami" też różnie bywa?. 1
Stepn Opublikowano 3 Września 2017 #72 Opublikowano 3 Września 2017 5 godzin temu, przemo-h napisał: Rzeczywiście sylwetka zupełnie inna. Nie przypomina Metriaclimy za bardzo. W dodatku kolor samic powinien być pomarańczowy. Ja za bardzo pomysłu na identyfikację nie mam. Przychodzi mi do głowy również Tropheops ze względu na kształt pyska. W szczególności ten osobnik z granatowymi plamami na ostatnim zdjęciu, ale głowy sobie uciąć nie dam?. Przecież już kilka dni temu napisałem, że to tropheopsy 1
sj1950 Opublikowano 3 Września 2017 Autor #73 Opublikowano 3 Września 2017 Wobec tego co to za Tropheopsy?
przemo-h Opublikowano 3 Września 2017 #74 Opublikowano 3 Września 2017 8 minut temu, Stepn napisał: Przecież już kilka dni temu napisałem, że to tropheopsy Przyznaję za bardzo się pośpieszyłem z tą moją identyfikacją☺️. Kierowałem się tym, że to na prawdę maluchy.
Stepn Opublikowano 3 Września 2017 #75 Opublikowano 3 Września 2017 13 minut temu, sj1950 napisał: Wobec tego co to za Tropheopsy? http://www.onzemalawicichliden.eu/Bestanden vissendatabase eng/Tropheops sp tropheops Otter Point OB eng.html 1
Bezprym Opublikowano 3 Września 2017 #76 Opublikowano 3 Września 2017 Tutaj są lepsze fotkihttp://www.lakemalawi.co.uk/viewtopic.php?f=82&t=20758Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Aqua-Dreams Opublikowano 3 Września 2017 #77 Opublikowano 3 Września 2017 Witam i załanczam foto moich dorosłych . dzisiaj dowiedziałem się , że jest debata na ich temat ... że to propheopsy... żądło spotykane niestety nie mogę przesłać filmiku z tarła ... pozdrawiam Sławka Jarockiego
Robson79 Opublikowano 3 Września 2017 #78 Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) Zamieszczam obiecane fotki maluchów... Ta rybka ma ok 2cm Ta ma już jakieś 5-6cm Jak widać całkiem inna budowa głowy... 4 godziny temu, Stepn napisał: Przecież już kilka dni temu napisałem, że to tropheopsy Jak na moje to one nawet nie pływały koło tropheopsów... Tropheopsy mają inną budowę głowy i pysk trochę niżej umieszczony... Natomiast ryby ze zdjęć budową głowy bardziej przypominają pseudotropheusy... Na 100% jest to jakaś krzyżówka... Edytowane 3 Września 2017 przez Robson79
Aqua-Dreams Opublikowano 3 Września 2017 #79 Opublikowano 3 Września 2017 Oto video nagrane przed chwiląIMG_1038.MOV
Stepn Opublikowano 3 Września 2017 #80 Opublikowano 3 Września 2017 Robson: To są tropheops tropheops "other point" OB na 100% 1 1
Rekomendowane odpowiedzi