Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam był taki temat na forum ale muszę dopytać jakie polecacie świetlówki do akwarium 112l teraz mam 2x 18w 

?

Opublikowano (edytowane)

..jeżeli chodzi o świetlówki to polecam Ci Power Glo Hagen. Ja taką używam ale tylko jedną  i to z przodu. Jak chcesz dwie to polecam z przodu Power Glo Hagen a z tyłu Aqua Glo. Oczywiście to moje sugestia na podstawie co ja mam jeżeli chodzi o jedną świetlówkę:)

Edytowane przez AndrzejWalb
Opublikowano
14 minut temu, mareckee napisał:

A jaki chcesz osiągnąć efekt w akwarium? Chodzi o jakieś super mocne wrażenie, czy oszczędność na prądzie? 

Efekt ma być taki żeby rybom było dobrze bo mam biały piasek i wapień filipiński i żeby nie za mocno ryby ?

Opublikowano

Witam ja tez mam takie akwarium razem z takimi swietlówkami i piaskem ,okreciłem folią aluminiową efekt przyciemniony jest jest ok, tak adapcja ryb trwa dłuzej pare miesiecy nawet, sam wiem po sobie i po moim doświadczeniu w biotopie Malawi

Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Poszukaj u wuja google zdjęć lub filmików odnośnie aquael leddy tube retro fit. Możliwości mocowania bardzo wiele, nawet w uchwyty na fabryczną świetlówkę w pokrywie. Energooszczędność, zasilanie bezpośrednio do gniazda więc omijasz stateczniki, mniej nagrzewa wodę w akwarium

Opublikowano
9 minut temu, TOMEKSIEDLCE napisał:

Witam ja tez mam takie akwarium razem z takimi swietlówkami i piaskem ,okreciłem folią aluminiową efekt przyciemniony jest jest ok, tak adapcja ryb trwa dłuzej pare miesiecy nawet, sam wiem po sobie i po moim doświadczeniu w biotopie Malawi

Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka

A mógłbyś mi wysłać zdjęcie tych świetlówek zgaszonych i zapalonych?

6 minut temu, mareckee napisał:

Poszukaj u wuja google zdjęć lub filmików odnośnie aquael leddy tube retro fit. Możliwości mocowania bardzo wiele, nawet w uchwyty na fabryczną świetlówkę w pokrywie. Energooszczędność, zasilanie bezpośrednio do gniazda więc omijasz stateczniki, mniej nagrzewa wodę w akwarium

A taka jedna starczy czy trzeba kupić takie 2 i jakie moce i barwy ???