Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przymierzam się do 576L i będę najpierw zaczynał od stelaża, następnie narurowiec i dopiero szkiełko. Chcę zabudować podobnie stelaż jak na tej fotce, i chciałbym się upewnić czy taki projekt szafki będzie ok ? płyty będą 18, czy zrobić jakieś inne poprawki ? 

IMG_3746.jpg

stelaz.jpg

Edytowane przez Misiek8161
Opublikowano
5 godzin temu, Misiek8161 napisał:

Chcę zabudować podobnie stelaż jak na tej fotce,

:D Nie widzę na fotce stelaża i jaki on jest a będzie to kluczowa sprawa.  Nie ma pewności że w ogóle tam jest stelaż.;) 

Podział na poszczególne drzwiczki to sprawa drugorzędna, liczy się czy będzie tak gęsto profilu 30x30x2 że narurowca będziesz kleił po kawałeczku  i już się nie da go wyjąć lub cokolwiek poprawić, czy jednak dasz tak spawane profile by do szafki  wszedł i dało się go wyjąć taki sześcian  dł82xszer35x50h cm:D bez wyławiania ryb i spuszczania wody z akwarium.

Tu na fotce np nie da się zdjąć bocznych ścianek obudowy by wsunąć i wysunąć cały sklejony narurowiec.  Nie pytaj po kiego - życie jest bogatsze niż nasza wyobrażnia. Spóirz na to jak gościu z ostatniej reklamy mebli Ikea :D

Opublikowano (edytowane)

No właśnie w moim przypadku mogę zapomnieć o bokach bo akwarium będzie między szafą a ścianą i zostaje mi tylko po niecałe 5cm po bokach. Co do profilu to raczej 40x40x2. Narurowca będę montował przed zabudową stelaża i ustawieniem na miejscu. Fotki z naszego forum

IMG_3722.JPG

IMG_3726.JPG

IMG_3716.JPG

IMG_3549.JPG

IMG_3550.JPG

IMG_3746.jpg

Edytowane przez Misiek8161