Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, krzymyt napisał:

Taka sama długość 100 cm jak Twojego zbiornika. Myślę o obniżeniu kosztów budowy i  zrezygnować ze sterownika + led RGB.

Chciałbym mieć takie światło jak na zamieszczonej fotce Twojego akwarium,może troszkę bardziej doświetlone boki.

Rozumiem :) 

W takim razie zakup sobie tylko same moduły białe barwy zimnej(proponuję 10szt) https://www.perfektmarket.com.pl/modulled-goq-samsung-3-smd-5730-zimny-11000k-id-765

+ sterownik manualny gdyby okazało się że masz za mocno oświetlony zbiornik http://allegro.pl/sciemniacz-do-led-sterownik-manualny-wtyk-dc-4a-i6108246549.html

Opublikowano (edytowane)

To ja może pokażę jak finalnie zamontowałem moduły LED na swojej pokrywie ABS.

Kątownik alu 100cm - idealnie wpasował się na długość pokrywy. Pod nim dystanse z profili alu. Całość przyklejona na silikon akwarystyczny.

Całość lata na sterowniku LED Dimmer Pro by Roman.

pokrywa4.jpg

pokrywa3.jpg

malawi3.jpg

Edytowane przez jello
Opublikowano

Po przemyśleniu mocowanie ledów zrobię na kątowniku bo jest to bardzo fajne rozwiązanie . . A mógłbyś zrobić i  pokazać zdjęcie  bez oświetlenia RGB jestem ciekawy jak  będzie wygladało akwarium podświetlone  8 panelami 11000K.

Opublikowano

@krzymyt dzisiaj już nie dam rady. Jutro może mi się uda wrzucić :) Ale na pewno będzie dużo jaśniej tym bardziej, że to co masz na zdjęciu to nie oddaje realu. W rzeczywistości jest jaśniej a i tak nie świeci na fulla.

Opublikowano (edytowane)

@krzymyt mogę dodać tylko w formie 100% W 11000K + 100% RGB.

Niestety słaba jakość z telefonu. Poszła poświata na całość.

20170812_161624.jpg

Edytowane przez jello