Kubeq Opublikowano 4 Czerwca 2017 #1 Opublikowano 4 Czerwca 2017 (edytowane) Zamieszczam planowany schemat jak mam zamiar przez pierwsze 3 miesiące karmić moją obsadę. Na początek wszystkie pokarmy w postaci płatków, po tych 3 miesiącach mam zamiar przejść na drobny granulat. Docelowo jak ryby podrosną chciałbym również karmić tylko raz dziennie. Na razie konsultowałem się troszkę z kolegą @Mortis, któremu bardzo dziękuje za chęć pomocy i wszystkie informacje. Obsada(zarezerwowana w Tan-Malu)będzie taka : 1. Metriaclima fainzilberi "Maison Reef" 2. Pseudotropheus sp."acei" Luwala 3.Labeotropheus trewavasae "Marmalade Cat" 4.Metriaclima sp."msobo" Magunga Wszelkie porady i sugestie mile widziane I Karmienie II Karmienie Poniedziałek O.S.I. HS Aqua Spirulina OMEGA ONE VEGGIE Wtorek OSI CICHLID TROPICAL 3-ALGAE Środa O.S.I. HS Aqua Spirulina OMEGA ONE VEGGIE Czwartek OSI VIVID COLOR TROPICAL 3-ALGAE Piątek O.S.I. HS Aqua Spirulina OMEGA ONE VEGGIE Sobota Głodówka Głodówka Niedziela TROPICAL D-ALLIO PLUS TROPICAL 3-ALGAE Edytowane 4 Czerwca 2017 przez Kubeq
Mortis Opublikowano 4 Czerwca 2017 #2 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zamień spirulinę na miejsce 3algae z piątku na niedzielę, tak aby spirulina była częściej podawana. Masz fajny schemat, ale nie musisz go się mocno trzymać. Zrób czasem wariacje z mięsnym. Daj czasem dwa razy w tygodniu Vivid, czasem Cichlid. Żągluj mięsnym
Kubeq Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor #3 Opublikowano 4 Czerwca 2017 3 godziny temu, Mortis napisał: Zamień spirulinę na miejsce 3algae z piątku na niedzielę, tak aby spirulina była częściej podawana. Chyba nie bardzo rozumiem co miałeś na myśli, robiąc jak napisałeś to zmieni się tylko dzień podania spiruliny i 3algae . Chyba że po prostu dać w niedziele też spirulinę zamiast 3alge ? 3 godziny temu, Mortis napisał: Masz fajny schemat, ale nie musisz go się mocno trzymać. Zrób czasem wariacje z mięsnym. Daj czasem dwa razy w tygodniu Vivid, czasem Cichlid. Żągluj mięsnym Pewnie jakieś odstępstwa się zdarzą
Mortis Opublikowano 4 Czerwca 2017 #4 Opublikowano 4 Czerwca 2017 5 minut temu, Kubeq napisał: Chyba nie bardzo rozumiem co miałeś na myśli, robiąc jak napisałeś to zmieni się tylko dzień podania spiruliny i 3algae . Chyba że po prostu dać w niedziele też spirulinę zamiast 3alge ? Dokładnie to miałem na myśli 1
Rekomendowane odpowiedzi