Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, AndrzejWalb napisał:

...te krzaczki to co to jest? Gdzieś już coś takiego widziałem ale nie wiem co to.

możliwe że u mnie to widziałeś

:) 

20170529_214921_resized.thumb.jpg.b82c0e94296bba0504d940a8112aa729.jpg

JELLO   bardzo ładnie się zbiornik prezentuje :) 

20170529_214906_resized.jpg

Edytowane przez raperek
  • Dziękuję 2
Opublikowano (edytowane)

I tak oto narodziła się nowa Tradycja ( piszę z dużej litery bo to imię dla dziewczynki):D czyli powstał nowy stereotyp baniaka Malawi i wiem kto będzie z nim walczył, bo to znany nasz partyzant.

Mnie też bardzo podoba się zestawienie wapienia filipińskiego z pąklami okraszone zdechłą gorgonią bo żywa wygląda tak

fan-coral.jpg.8a8bc9d48ca46769fbfb95b6a21de785.jpg

Prawda że śliczna ?

Bardzo ta nowa Tradycja mi się podoba:lol: tylko zastanawia mnie jedno - jak te rybki co się nazywają pyszczaki z jeziora Malawi podrosną i po kolei zaklinują się w tych oczkach takiej pięknej siatki to czy puści i rozsypie się truposz gorgonii czy zdechnie ryba z umęczenia.

No przyszłość pokaże - a może ryby są mądrzejsze niż mnie się wydaje - piszę tylko te domniemanie bo mój eretmodus nie był tak mądry i kilka lat temu wpakował się do o wiele większego otwory pompy na peszelu i zanim zrozumiałem że woda z pompy tylko ciurka i po rozebraniu tego by wyjąć zdychającą rybę mam takie skojarzenia jak widzę otwory i siatkę na ryby nawet piękną w akwarium to mam takie złe wspomnienia. A może dramatyzuję.

Edytowane przez deccorativo
Opublikowano

@deccorativo akurat mi osobiście bardziej podoba się ten ciemny trup niż ten różowy farfocel ;) A odnośnie klinu rybek, to jak wszyscy wiemy - klina klinem ;) A poważnie to wyjdzie w praniu, ale raczej nie demonizowałbym aż tak tej dekoracji.

Opublikowano
5 minut temu, jello napisał:

@deccorativo akurat mi osobiście bardziej podoba się ten ciemny trup niż ten różowy farfocel ;) A odnośnie klinu rybek, to jak wszyscy wiemy - klina klinem

Za każdym razem jak widzę  górę kłów słoni, sproszkowany róg nosorożca by komuś tam penis stawał , albo trupa całej jeszcze na żywo wyrwanej  gorgonii  z rafy koralowej  to mnie się to bardzo a bardzo nie podoba.:cry:  ale możliwe że demonizuję bo i tak podobno Wielka Rafa Australijska już nie żyje. Może to tylko te trupy wyciągane przez sprytnych aborygenów i sprzedawane po całym świecie.  Tak to sobie tłumaczę i przecież ci napisałem że jest cool wystrój.

Opublikowano
1 godzinę temu, deccorativo napisał:

Za każdym razem jak widzę  górę kłów słoni, sproszkowany róg nosorożca by komuś tam penis stawał , albo trupa całej jeszcze na żywo wyrwanej  gorgonii  z rafy koralowej  to mnie się to bardzo a bardzo nie podoba.:cry:  ale możliwe że demonizuję bo i tak podobno Wielka Rafa Australijska już nie żyje. Może to tylko te trupy wyciągane przez sprytnych aborygenów i sprzedawane po całym świecie.  Tak to sobie tłumaczę i przecież ci napisałem że jest cool wystrój.

Takie samo ja mam zdanie o odlawianiu i sprzedawaniu rybek czy to morskich czy nie, ale niestety czlowiek to takie bydle ktore zniszczy wszystko i za wszystko zaplaci. 

• 4 lata później...
Opublikowano

A ja dodam, że informacje zawarte w tym, temacie (zdjęcia waszych akwa i rysunki) bardzo mi pomogły i wyjaśniły jak ustawiać filtry w malawi. Dopiero się uczę i zaczynam, taki temat (lub informacje z niego wyjęte) powinny być przypięte na samej górze.

Pozdrawiam i dzięki

Opublikowano
9 minut temu, deafdeaf napisał:

A ja dodam, że informacje zawarte w tym, temacie (zdjęcia waszych akwa i rysunki) bardzo mi pomogły i wyjaśniły jak ustawiać filtry w malawi. Dopiero się uczę i zaczynam, taki temat (lub informacje z niego wyjęte) powinny być przypięte na samej górze.

Pozdrawiam i dzięki

Nie ma jednego schematu dzięki któremu ustawimy idealnie filtrację i cyrkulację wody w akwarium. W każdym zbiorniku wygląda to inaczej za sprawą chociażby aranżacji. Działamy na zasadzie prób i błędów, aż do uzyskania zadowalającego efektu. Między innymi dla tego ten temat nie jest i nie będzie przypięty;)

• Lubię to 4