Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, sambor napisał:

Dzięki za super.

Moduły są przyklejone do pokrywy w szeregu, prostopadle do przedniej szyby, jeden obok drugiego tak aby światło było skupione na środku a boki w lekkim półmroku, naprzemiennie biały/rgb.

A co tam będę gadał dam zdjęcie:

DSC08877.thumb.JPG.ca000d8b42a0d323d15086f9091479c9.JPG

Ten parawanik na ledach ma przysłaniać światło tak aby nie padało na  tło, jest wtedy więcej "mrocznej głębi".

Z własnymi ustawieniami na sterowniku jeszcze się nie bawiłem, na razie mam skopiowane jedne z dostępnych na forum. A parametrom mocy światła jakoś się specjalnie nie przyglądałem.

Super pomysł z tym parawanikiem, chyba go przemycę do siebie :-) Bardzo ładny baniaczek :-)

Opublikowano

Minus taki ze jak otwierasz pokrywe to masz ciemno w baniaku. Ja mam jeden na takiej zasadzie dzialania i strasznie mnie to wpienia przy pracach porzadkujacych. Na poczatku nie zwracalem na to uwagi ale po uplywie czasu stalo się to irytujace. 

Opublikowano
2 godziny temu, AndrzejWalb napisał:

Po prostu są to ryby stworzone przez człowieka a nie przez naturę. Akwarium bardzo fajnie się prezentuje.

????????A to jestem zaskoczony.

2 godziny temu, marcin73m napisał:

Dzięki za fotkę, tak coś czułem, że jest tam jakiś patent "zaczerniający" tło :)

Że też nie wpadłem na to, że można moduły dać poprzecznie.. :P świetne rozwiązanie

To nie ja to wymyśliłem. Jest to rozwiązanie, jeżeli dobrze pamiętam, które wprowadził Mr Pleziorro.

2 godziny temu, michal_j napisał:

A ta folia aluminiowa to odbłysnik czy izolacja termiczna?

Zbiornik bardzo ładny :-) jakiej wielkości są cobue, że już mają żółtego irokeza? :-)

Hm, nie ma tam żadnej folii, nie bardzo wiem o czym mówisz. To srebrne to ceownik.

Cobue ma gdzieś 4-4,5 cm.

1 godzinę temu, mlody.czub napisał:

Minus taki ze jak otwierasz pokrywe to masz ciemno w baniaku. Ja mam jeden na takiej zasadzie dzialania i strasznie mnie to wpienia przy pracach porzadkujacych. Na poczatku nie zwracalem na to uwagi ale po uplywie czasu stalo się to irytujace. 

Zgadzam się.

Opublikowano
5 godzin temu, sambor napisał:

To nie ja to wymyśliłem. Jest to rozwiązanie, jeżeli dobrze pamiętam, które wprowadził Mr Pleziorro

Pleziorro wymyślił "parawanik" z tego co wiem. Moduły ma wzdłużnie, nie prostopadle do frontu jak Ty.. ;-)

Opublikowano

Moim zdaniem kolega @sambor uzyskał doskonały efekt montując moduły niejako wspak :) i w kupie... 

bo wiadomo w kupie siła !.

Rewelacyjnie wygląda to na fotach, jeśli w realu także się tak prezentuje to szacun wodza ! ;)

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, sambor napisał:
11 godzin temu, AndrzejWalb napisał:

Po prostu są to ryby stworzone przez człowieka a nie przez naturę. Akwarium bardzo fajnie się prezentuje.

????????A to jestem zaskoczony.

..poczytaj tutaj. Temat jest podwieszony to łatwo do niego trafić

Edytowane przez AndrzejWalb
Opublikowano
Dnia 29.04.2017 o 20:50, bakus_44 napisał:

Witam sąsiada. Skąd brałeś serpentynit? z Kociewskiej?

Witam serdecznie. Tak, z Kociewskiej, chyba 35 groszy kilogram.

Opublikowano
41 minut temu, sambor napisał:

Witam serdecznie. Tak, z Kociewskiej, chyba 35 groszy kilogram.

Mieli jakąś nową dostawę? Bo byłem z rok temu, to wciąż te same od paru lat skały- albo wielkie, albo za małe, albo mocno ulepione "gliną" :P podobno nowych dostaw nie biorą, bo serpentynit słabo się sprzedaje...