Skocz do zawartości

Malawi by Raperek z Grodziska .

raperek

Rekomendowane odpowiedzi

Odbieraj to sobie jak chcesz, ja Cię nie chcę za nic zniechęcić

Ja tylko uważam, że przepłaciłeś za kamienie i tyle. Twoje akwarium ma się podobać Tobie, a nie któremuś z Nas.

O filtrację zapytaj w swoim temacie z działu "podstawy", tutaj się przedstawiłeś i prezentujesz akwarium.

• Dziękuję 1

Twój gust, Twoje akwarium, wystrój bardzo odważny, ale ten gres tak jak napisał @egon44 za chwilę będzie nad piaskiem, pięknie się zrobi bury od okrzemków, będzie zbierał syf i za chwilę nie kolega @MatiK a sama akwarystyka Cię zniechęci, bo będziesz się głowił co jest nie tak a i wygląd będzie daleki od obecnego ;) bo glon lubi białe. 

Dajcie człowiekowi spokój. Niech zdobędzie samemu doświadczenie. Może takie coś mu się spodoba. Sam miałem na początku biały piaskowiec i nie zraził mnie kolor. Teraz mam dolomit, który też do ciemnych nie należy. Jeśli mu się nie będzie podobało, to zmieni. Rybom nie zaszkodzi, a to jest najważniejsze. Grys jest nie potrzebny, ale też problemu nie widzę. Są tacy, którzy mają żwir przy pyszczakach i akwarium normalnie funkcjonuje. Z czasem sam dojdzie do wszystkiego. Odsyłam do tematu, jak wyglądały początki przygody z Malawi u koleżeństwa. 

http://forum.klub-malawi.pl/topic/18868-powrót-do-przeszłości-czyli-nasze-pierwsze-zbiorniki-malawi

Edytowane przez pozner

7 minut temu, raperek napisał:

Zbiornik na próbę pływa 8 Saulosi oraz 7 Maignano

...i kiryśniki czarnoplame;) Ładnie się prezentuje. Szkoda, że nie ma tła. Widać rurki.

1 minutę temu, suricade napisał:

5 maja akwarium było puste bez wody a dzisiaj są ryby ????

Start na rybki;)

12 minut temu, suricade napisał:

5 maja akwarium było puste bez wody a dzisiaj są ryby ????

..w poście nr 25 kolega napisał ,że to na próbę:)

12 minut temu, pozner napisał:

Start na rybki;)

..dlatego pewnie są to próbne. Gorzej jak padną.

2 minuty temu, raperek napisał:

Co do wystartowania akwarium to zalane było 40% wody z dojrzałego Akwarium i w chwili obecnej parametry wody są niemal że bardzo dobre :)

..tylko sama woda  beż piasku , bez wkładów filtracyjnych?

Dla jasności. Nie popieram ani nie pochwalam wpuszczania ryb na próbę!

4 minuty temu, raperek napisał:

Jak teraz sądzicie odnośnie tych Saulosi Coral czy nie  ?

..nie są to Coral.

Edytowane przez AndrzejWalb