Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Po co chcesz kleić kamienie?

Ułóż je stabilnie w wybraną aranżację wtedy żaden klej/silikon nie potrzebny...

Edytowane przez egon44
Opublikowano

https://www.milliput.com/ 

masz różne kolory, tylko uwaga ten silver gray nie jest szary a taki brudno biały, tego samego kleju używają morszczaki do konstrukcji z koralowców

deltec oferuje dokładnie ten sam klej http://www.shop-meeresaquaristik.de/Accessories-spare-parts/Coral-glues/Deltec-Aqua-Scape-coral-glue::1923.html?XTCsid=k7jpabqbbmd7bou4n1iikj3np6 zwróć uwagę na masę (dokładnie ta sama)

testowałem jeszcze pattex express repair, ale go nie polecam bo słabo trzyma i gorzej się nim robi (trzeba się śpieszyć) a tutaj trzyma jak skała i zastyga w 3-4h na amen (może zastygać pod wodą) i nie jest toksyczny :)

Milliput rewelacja, mam poukładane kamienie w grupy i dopóki ryby były małe nie było problemu, ale jak urosły to co tydzień konstrukcje były w rozsypce :) a po sklejeniu wszystko stoi jak ma być ..

dodatkowo spody niestabilnych kamieni sciąłem tak, żeby chciały stać (na płasko) kątówką z tarczą do kamienia (najtańsza za 12 PLN z OBI), najlepiej robić to na zewnątrz i lać wodą w miejscu cięcia bo inaczej siwy dym .. (dobrze mieć pomocnika)

Opublikowano

Odpowiedzi nie usłyszałem z Twojej strony,ale możesz zrobić tak że te niestabilne kamienie utniesz po prostu szlifierką kątową wtedy unikniesz klejenia...

Opublikowano

Sa uciet na płasko tylko ze one maja ok 40 wysokosci-, 15-17 szerokosci i 6-8 gruboscu. Bez podstawy ani rusz. N silikon akwarystyczny przyklejam tylko ze pianka po jakims czasie puszcza. Teraz mam zamiar mniejsze kamienie wlożyc tylko musze pomyslec o kaseciaku. pozdrawiam

16296942_1806609119593421_945882137951731712_n(1).mp4

cos w takim stylu chce sobie walnąc- pozdrawiam

Opublikowano

Silikon nie zdaje egzaminu, w przeszłości kleiłem na niego tzw.-ne garaże i zawsze po jakimś czasie się to sypało..

Spróbuj tego milliputa, tylko pamiętaj, że on musi mieć dość gruba spoinę, przy cienkiej też może puścić..