Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, bisti30 napisał:

podajcie link do zrobienia solanki do regeneracji przy starcie purolaita

powinno być 6% do formowania wstępnego a 10% do regeneracji ale nic się nie stanie jak dasz do formowania te 10% jak podał Sławek:D

Opublikowano
Godzinę temu, bisti30 napisał:

Drodzy koledzy podajcie link do zrobienia solanki do regeneracji przy starcie purolaita.

...nie ma potrzeby regenerować czegoś co jeszcze nie zostało użyte. Pewnie chodzi Ci o formatowanie. Ale tę kwestię wyjaśnił Ci wyżej Henryk ( Decco..). Ja dodam tylko od siebie , że nie formatowałem przed pierwszym umieszczeniem w kubełku tylko po prostu przepłukałem w wodzie i tak działało dziewięć miesięcy....Nie podważam tego co pisze Henryk o formatowaniu . Ja poszedłem  na skróty i też działa:)

Opublikowano

Witam. PUROLITE zamontowany. Mój kosz to 1,5 matrixa potem purolite 1 l i purigen 1, 2l . Mam nadzieje ze teraz pochodzi z 6 miechow. Czekam na testy maja jutro przyjsc dam znac co i jak. pozdrawiam i dzieki wielkie

Opublikowano
21 minut temu, bisti30 napisał:

Mój kosz to 1,5 matrixa potem purolite 1 l i purigen 1, 2l

...trzeba było zacząć od  0.5 litra purolite.  Do tego dałeś jeszcze purigen...Obserwuj NO3. Jak spadnie niebezpiecznie nisko i ewentualnie pojawią się sinice to wtedy będziesz musiał odjąć trochę purolite... Teraz po prostu obserwuj .

Opublikowano

Witam. Za namową kolegi Andrzeja zmniejszylem rozmiar zloża o polowę. Dziś postawram się zrobić testy. Apropo umieszczenia purolite, umieściłem w damskiej skarpetce, ażeby się nie skurczała włożylem wyciety szablon z kratki do zlewu. pozdr. i dzieki

Opublikowano

Dziekuję i dzięki za uwagi odnośnie forum jestem nowy i się zamotalem . Proszę o połaczenie powtazających się tematów. pozdrawiam

Panowie wyczytalem, że trzeba wyciagnąc purigen, co sądzicie o tym.pozdr