Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, Mariusz.wega napisał:

Chcę się przygotować przed kupnem rybek -  przemyśleć zakupy pokarmów, żeby nie robić tego na szybko i w ciemno. 

......dlatego Mariusz zwróć uwagę na dwie rzeczy jeszcze: na termin ważności jeżeli będziesz kupować osobiście ( wysyłkowo i tak wcisną Ci z terminem jaki będą chcieli) i nie kupuj dużych gramatur. Przy niezbyt dużej ilości ryb i np. przy czterech rodzajach pokarmu może okazać się ,że pokarmy ,które kupisz o gramaturze 200g z biegiem czasu przeterminują się.  Ja mam chyba cztery pokarmy plus D-alio i każdy po 100g ( oprócz D-alio , który ma 22g) dlatego nie martwię się tym ,że uciekną mi terminy. Wolę kupować częściej i mniej przy mojej obsadzie.

Opublikowano
14 godzin temu, Mariusz.wega napisał:

Właśnie czytałem że granulat w rozmiarze S po namoczeniu potrafi urosnąć dość spory...

Ryby będą maluchami 2-4cm więc rozumiem że płatki się do tego lepiej nadają? Przed podaniem pewnie trzeba je rozetrzeć?

W takim razie najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie będzie pokarm w płatkach...

A gdy już nauczysz się odpowiednimi dawkami karmić ryby to możesz się przerzucać stopniowo na pokarm w granulacie...

Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz.wega napisał:

Dzięki, a kojarzycie może w jakiś sieciówkach zoologicznych albo gdzie w Poznaniu można kupić pokarmy O.S.I lub NF?

..nie wiem w jakich sieciówkach w Poznaniu kupisz..... Ale O.S.I. i NF jest to tak popularny, markowy pokarm ,że powinieneś kupić w każdym porządnym akwarystycznym sklepie. Ja je kupuje bez problemu w akwarystycznym sklepie pomijając internet.