Ceasar Opublikowano 26 Marca 2017 #1 Opublikowano 26 Marca 2017 (edytowane) Witam mam 200 litrowy zbiornik klasyczny, aktualnie dochodzi do siebie i chciałbym wkońcu coś pomyśleć na życiem w nim l. mbamba bay(chyba najbardziej mi na nim zależy ) może być i co do niego najlepiej wrzucić np do tego Hongi i Saulosi(drugi gatunek który chce mieć).. haremy 1+3 ? uda się to? Edytowane 26 Marca 2017 przez Ceasar
Bezprym Opublikowano 26 Marca 2017 #2 Opublikowano 26 Marca 2017 (edytowane) Akurat podobają ci się gatunki z podobnymi samcami więc może być zgrzyt. W takim litrażu 2 gatunki, Hongi typowy roślinożerca odpada. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Marca 2017 przez AndrzejWalb
Ceasar Opublikowano 26 Marca 2017 Autor #3 Opublikowano 26 Marca 2017 faktycznie samce podobne:/ Saulosi maja też cieżki charakter jak mbamba ? a gdyby do mbamba wrzucił yellow ?
Bezprym Opublikowano 27 Marca 2017 #4 Opublikowano 27 Marca 2017 Lepszy wybór, ewentualnie Metriaclima Membe DeepWysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
egon44 Opublikowano 27 Marca 2017 #5 Opublikowano 27 Marca 2017 @Ceasar a może Chindongo saulosi+ Labidochromis Perlmutt lub ewentualnie zamiast niego Labidochromis chisumulae?
Ceasar Opublikowano 27 Marca 2017 Autor #6 Opublikowano 27 Marca 2017 Labidochromis Perlmutt te są ciekawe a jeszcze skąd takie ryby zamówić czy wogole zamówieniem ich kurierem czy szukac w sklepie ogólnie mam obawy kupić je kurierem
pozner Opublikowano 27 Marca 2017 #7 Opublikowano 27 Marca 2017 29 minut temu, Ceasar napisał: ogólnie mam obawy kupić je kurierem I słusznie. Co innego gdy hodowca wysyła Ci ryby PKP, lub PKS. Nadaje przesyłkę konduktorską i odbierasz paczkę bezpośrednio z pociągu, albo autobusu (wtedy już nie jest konduktorska ) Takich przesyłek nie musisz się obawiać. Chyba nie przesadzę, że większość tu obecnych tak kupowałam ryby.
Ceasar Opublikowano 27 Marca 2017 Autor #8 Opublikowano 27 Marca 2017 To pewnie nabede je w sklepie bo nie będę miał czasu odbierać paczek z pociągu ale spoko gdzie za podpowiedź. AkIrak sklep w którym się zaopatruje w ryby kiedyś w rośliny a całkiem fajna ofertę ryb
Bezprym Opublikowano 27 Marca 2017 #9 Opublikowano 27 Marca 2017 Malawi Śląsk ma perlmuty e ofercie,ale wysyła przy bezpośrednim połączeniu PKS emWysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi