Skocz do zawartości

Moje Malawi nr 2 - 120x40x50 - 240 litrów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@egon to gruzowisko nie jest niczym klejone, ale stoi bardzo stabilnie i pewnie. Teraz ryby jeszcze nie kopią, ale i tak nie podoba mi się do końca i pewnie zmienię aranżacje w tej części zbiornika.

@jello dziękuję :)
Tak, ten kamień to łupek drzewiasty, czy prawidłowo - gnejs.

Opublikowano
52 minuty temu, luck83 napisał:

@egon to gruzowisko nie jest niczym klejone, ale stoi bardzo stabilnie i pewnie. Teraz ryby jeszcze nie kopią, ale i tak nie podoba mi się do końca i pewnie zmienię aranżacje w tej części zbiornika.

Tym bardziej miałbym obawy że to gruzowisko runie bo z mojego punktu widzenia patrząc na filmik sądzę że tak się stanie prędzej czy później:( ...

Powiedz proszę czy kamienie ustawiałeś na dnie a potem sypałeś piasek czy kamienie masz ułożone na wcześniej wsypanym piasku?

Ale jak jesteś pewny że wszystko stoi stabilnie to ok ;) 

31 minut temu, TOMEKSIEDLCE napisał:

Poczekasz trochę ryby za klimatyzują dobrze urosną zacznie się zabawa kopania ,aranżacje bedziesz zmienial pare razy

Myślę że jeśli kolega nie pozmienia układu aranżacji z prawej strony to szybciej zrobią to ryby(a mogą to zrobić w najmniej oczekiwanym momencie) podkopując jeden kamień i katastrofa gotowa(czego nie życzę nikomu)...

Opublikowano

Myślę że jeśli kolega nie pozmienia układu aranżacji z prawej strony to szybciej zrobią to ryby(a mogą to zrobić w najmniej oczekiwanym momencie) podkopując jeden kamień i katastrofa gotowa(czego nie życzę nikomu)...

Ustawienie kamieni w malawi powiną byc przemyslane ,bo pyski kopią ostrą

Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jeśli najpierw ułożył kamienie, a potem je zasypał to nic się nie stanie, natomiast ta choinka choć imponująca to średnio dobrze wyglądająca - ciężko ułożyć owe łupki by wyglądały dobrze (naturalnie), wiem, bo sam mam i postanowiłem układać bardziej pionowo by pasy były w pionie, poziome leżą albo są ułożone pod skosem. Jeśli robi się z nich kratkę to wygląda to słabo - przynajmniej w mojej ocenie ;)

Opublikowano

Zgadzam się z Wami w całej rozciągłości, dlatego też za jakiś czas zmienię tę aranżacje z prawej strony. Muszę pojechac do składu kamienia i kupić tej gnejs ale w brylach i wtedy zrobię coś bardziej naturalnego :)

Odpowiadając na jedno z wyżej zadanych pytań, najpierw ułożyłem kamienie, a później wsypalem piasek.