Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, deccorativo napisał:

Dlatego być może zbyt dosadnie wyrażam się o tej starej wodzie którą na siłe chcą przenosić

....właśnie o to mi Henryk chodzi.

12 minut temu, deccorativo napisał:

Tylko jeśli zgodnie będziemy pisali "przenoś złoże nie przenoś wody"  to powstanie właściwy  stereotyp działań dla młodzianków.

..też się zgadzam . Ja wiem ,że to co napisałeś to skrót myślowy zrozumiały dla mnie czy innych.  Ale zareagowałem dlatego ,że przy takim określeniu jakiego użyłeś to samo nasuwa się pytanie : skoro woda bezużyteczna ( w naszym biotopie) to dlaczego co tydzień nie podmieniać 100%:) A to już wróży problemy...Myślę ,że jedno zdanie dodatkowo przy określeniu "bezużyteczna" wyjaśni co mamy na myśli:)

Opublikowano
2 minuty temu, AndrzejWalb napisał:

....właśnie o to mi Henryk chodzi.

..też się zgadzam . Ja wiem ,że to co napisałeś to skrót myślowy zrozumiały dla mnie czy innych.  Ale zareagowałem dlatego ,że przy takim określeniu jakiego użyłeś to samo nasuwa się pytanie : skoro woda bezużyteczna ( w naszym biotopie) to dlaczego co tydzień nie podmieniać 100%:) A to już wróży problemy...Myślę ,że jedno zdanie dodatkowo przy określeniu "bezużyteczna" wyjaśni co mamy na myśli:)

Tylko biologie,i piach bede przenosil moze jakies jeszcze kamyki ale nic pozatym :)

Opublikowano

Jak przeprowadzałem się ze swojej 200 do 720, to brałem wodę ze złożem i wszystko pięknie się przyjęło, ryby nie odchorowały.

Pozdrawiam.