Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, d3sign napisał:

Nic dziwnego skoro nawet rekomendowana na forum hodowla w swojej ofercie pisze Mpanga zamiast Mphanga :)

Saulosi bardzo mi się podoba natomiast co do Mphangi - samiec jest bardzo ladny ale samice jakos nie przypadly mi do gustu

No już nic na to nie poradzimy.

Powiem Ci, że na żywo samice Mphangi lepiej wyglądają niż na fotkach czy filmach.

Opublikowano

Tu wyglada duzo lepiej. To teraz znowu mam zagwostke... Yellow czy Mphanga? A moze Mphange zamienic z Hara? Hara i Acei Luwala maja podobne barwy.

Opublikowano

Powiem inaczej, zbiornik nie jest mały i jeśli masz dylematy to Mphangę odpuść,  bo jest mała i jeśli zbiornik będzie stał w salonie lub większym pomieszczeniu to ryby będą słabiej widoczne. Zostań przy Yellow i C. Hara. Nie wiem gdzie widzisz podobienśtwo Acei do Hary. Moim zdaniem Yellow i Acei fajnie rozświetlą zbiornik, tylko że nie za bardzo dietą do siebie podchodzą, ale tu każdy ma swoje zdanie. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Powoli zaczynam wracac do tematu obsady. Napisalem maila do Tan Mal z prosba o informacje i oto co dostalem w odpowiedzi:

saulosi / maingano / caerulesus dostepne sa od reki
Cynitilapi Hara nie mamy , mamy Cobue ( musze sprawdzic ilosc sztuk ) oraz
na pewno 10 sztuk rzadkich : Cynotilapia spec. Mbamba Nkatha Bay 4 - 5 cm
Luwala brak

Myslicie ze warto zamieniac Hare na ktoras z wymienionych przez Tan Mal ryb? Czy lepiej zamowic Pierwsze 4 pozycje w Fish Magic tylko tma maja F2. Na Acei Luwala bedzie trzeba poczekac lub rozejrzec się w lokalnych sklepach. Ani Tan Mal ani z tego co widze Fish Magic ich obecnie nie posiadaja.

Edytowane przez d3sign
Opublikowano (edytowane)

W TM Metriaclimy są w Pseudotropheusach. Metriaclima fainzilberi Maison Reef jest prawdopodobnie pod nazwą Pseudotropheus zebra chilumba.

Malawian ma w cenniku wszystkie ryby, których szukasz.

Edytowane przez pozner