Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć potrzebuje inspiracji dla mojego Akwa 120x45x50 , ryby które w nim będą to Pseudotropheus Saulosi Taiwan Reef , Cynotilapia Hara Gallireya Reef 

Czy mógł by ktoś polecić jakiś sklep z ciekawymi Kamlotami ? Najbardziej interesuje mnie założenie akwarium z grotami/kryjówkami , wiec jeżeli ktoś ma tego typu akwarium to poproszę o zdj :) 

Opublikowano

Inspiracji poszukaj w naszej forumowej galerii z baniakami, a kamieni nie w sklepie tylko na składach budowlanych - wyjdzie o wiele taniej i jeszcze bardziej naturalnie.

Ze swojej strony sugeruję żebyś starał się raczej dążyć do jak największego odwzorowania naturalnych gruzowisk, a nie tworzenia grot/kryjówek (od razu mi się to kojarzy z jakimiś sztucznymi garażami i innymi tego typu konstrukcjami).

Opublikowano

Właśnie też o tym myślałem , tylko jakie ciekawe kamienie by były dobre :D ? I teraz co do tych  grot bardzo mi się to podoba i patrząc na moje dawne ,,Malwi" ryby bardzo lubiły tam przebywać :) 

Opublikowano (edytowane)

Praktycznie każdy kamień jest dobry, mogą być głazy, mogą być otoczaki...

Jeśli stworzysz im naturalnie wyglądające gruzowisko to też będą tam przebywać, a przy tym będziesz miał frajdę z obserwacji jak sobie te groty tworzą. Te ryby już takie są, lubią zakamarki, natomiast pozwól, że na temat grot "garażowych" nie będę się wypowiadał, każdy ma swój gust i robi tak jak mu się podoba... ;) 

Edytowane przez MatiK
Opublikowano

Jeśli chodzi Ci o akwarium w mojej stopce to nie widzę innej możliwości, żeby nie było moje :P 

Zajrzyj do galerii, jest tam naprawdę wiele fajnie zrobionych szkieł ;)