Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja wlasnie doatalem przesylke - Tunze CARE MAGNET STRONG - 15-20MM .  Musze powiedziec ze mimo iz jest on od 15mm, a ja takowa mam to i tak porusza się przy wolnym przesowaniu skokami. Przy szybszych ruchach idzie plynnie ale o wyjechanie z wody i czyszczenie w miejscu styku wody z powietrzem to lekka tragedia. Skacze i chlapie jak glupi. Prawde powiedziawszy za ta cene spodziewalem się czegos lepszego. No i przy nieumiejetnym przechodzeniu na szybe boczna odpadl i utopil się - no i reka do baniaka. Wszystko kwestia wprawy, w 100l baniaku corki pieknie zeskrobal caly zielony shit z szyb. 

Edytowane przez mlody.czub
Opublikowano
2 godziny temu, Merlot napisał:

Ja używam tzw "magicznej gąbi" ;)

http://www.cleanx.com.au/assets/full/MF-WM28x11.jpg

Czyści rewelacyjnie, i bez problemu radzi sobie z glonami

Poczytałem sobie o tej "magicznej gąbce" i ja jej bym nie użył. Produktów tego typu jest sporo ale wszystkie opierają się na jednej technologii - pianki melaminowej. Jak wiadomo melamina jest szkodliwa dla zdrowia, cytat z wikipedii "Ze względu na wysoką zawartość azotu bywa stosowana do uzyskania fałszywie wysokiej zawartości białka w analizach pasz dla zwierząt oraz produktów spożywczych produkowanych poniżej norm. W 2008 r. w Chinach doszło do masowych zatruć dzieci, spowodowanych melaminą dodawaną do mleka w proszku. Po tym wydarzeniu Polska zdecydowała się na ścisłe kontrole, wykluczające obecność w polskich sklepach produktów zagrażających zdrowiu"

A tu opis producenta:

"OSTRZEŻENIA DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA

Nie zaleca się używać do powierzchni lakierowanych i polerowanych. Przed właściwym użyciem należy przetestować w niewidocznym miejscu, aby sprawdzić czy czyszczona powierzchnia nie ulegnie zniszczeniu. Przechowywać poza zasięgiem dzieci. Aby zapobiec połknięciu, produkt przechowywać poza zasięgiem dzieci i zwierząt. Nie używać do skóry – może spowodować otarcie"

z linkiem znanej sieci: http://www.rossmann.pl/Produkt/3M-magiczna-gąbka-2-szt,116425,6345

Nie masz mikrorys na szkle?