Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, michal_j napisał:

Kupiłeś dwie puszki po 280ml?

Nie Michale - kupiłem ten http://www.aquakultur-genzel.de/product_info.php?info=p48_premiummischung-fuer-malawi--und-tanganjica-buntbarsche.html

specjalny wybarwiający dla roślinożerców z Malawi i Tanganiki i tylko jedną puszkę 125ml  za 9,99 EUR  dla swoich Tropheusów.

Nigdy nie kupuję nowej karmy w dużych ilościach bez sprawdzenia na swoich rybach nawet jak koszt przesyłki  wynosi 9,90 EUR czyli tyle samo co za towar no i jeszcze VAT doliczany jest na fakturze.

Przy okazji zamówiłem mini próbki tych Soft Perls ale to jest po 1 EUR i po kilka gram . Tropical takie próbki Soft daje za darmo.

Zawsze nowy pokarm daję tylko  1/2 tego sprawdzonego i czekam dobę na skutki .:D jak jest OK to zwiększam do normalnej porcji.

Jestem po pierwszym karmieniu. Wessane w 15 sekund ale jak na fotce pokarm zupełnie inaczej wygląda niż na stronie producenta.

20170220_150418.thumb.jpg.9c9cbf79a796aedffa2fef840f7c14ab.jpg

Ale nie widzę różnicy - zawsze zjadają w 30 sekund wszystkie granulowane a płatki ON Spirulina w 1,5 minuty.

Po zapachu pokarmu z góry wiedziałem że im będzie smakował.:D

Każdy znajdzie karmę dla swoich ryb nawet taką z mięchem kaczki widziałem.

Ocena tego z fotki.

Pokarm tonący, zupełnie nie puchnie i nie brudzi wody, granulki 0,9-1,4mm ryby łykają w całości bez memłania.

Test na emisję PO4 - wykazał zupełny brak  fosforanów w wodzie co stawia go najwyżej z tych co badałem.

Ryby mam wybarwione na ekstra więc żadnych cudów się nie spodziewam - ale kto wie:D