Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie to chciałem napisać Karol. Ale słuchajcie może się mylę śle mbamba to roślinożerca a chisumulae to mięsożerca ? Chyba ze można je karmić tak jak wszystkozercow ? Proszę poprawić jak jestem w błędzie... Karol ty wiesz jakim pokarmem dysponuje ? 

Edytowane przez michalzyl
Opublikowano
3 minutes ago, Mortis said:

Kolega w Anglii jest więc ma ograniczony dostęp do ryb. 

Mortis  mysle, ze jest akurat odwrotnie.  Wybor w Anglii jest praktycznie nieograniczony, od WC do F1. Od rdzawych po unikatowe gatunki po 250 funtow za pare...ceny to już inny temat :)

Udzielam się w kilku grupach Malawi tutaj, chetnie Michalowi pomoge z zakupem obsady, obysmy mu tylko doradzili cos ladnego :) . 

Opublikowano

Dzięki Paweł. Jak masz jakieś źródło pewnych ryb ale nie drogich daj znać może być na priv żeby tu nie zaśmiecać... Ale cena tez ważna .

Ten chisumulae super wyglada byłoby ładnie z np johanni ? Ale ta dieta... 

Opublikowano
Just now, michalzyl said:

Dzięki Paweł. Jak masz jakieś źródło pewnych ryb ale nie drogich daj znać może być na priv żeby tu nie zaśmiecać... Ale cena tez ważna .

Michale dostep to już na privie po pracy, bo faktycznie nie ma co zasmiecac.  Koledzy maja duzo wieksze doswiadczenie z dobieraniem obsady, takze ja bede po cichu sledzil i jak już się zdecydujesz, to zadzialamy.

Opublikowano

Niech kolega napisze gdzie w Anglii to się ogarnie to i tamto :) tak na marginesie to tutaj nie ma ograniczeń jeżeli chodzi o ryby pozdro

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 godzinę temu, michalzyl napisał:

Chisumulae jest wszystkożercą z przewagą mięska, johanni z przewagą roślinek. Przy współczesnych pokarmach można bez problemu pogodzić dietę. Zrezygnowałbym tylko z mrożonek.

Brakować Ci będzie żółtego/pomarańczowego koloru. Tylko biały i niebieski.

Opublikowano

Sorry nie doczytałem. Zamiast chisumulae można też dodać Labidochromis sp Perlmutt Dodatkowo paski poprzeczne by były

p>

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jsk z białego to przychodzi mi jeszcze do głowy Labidochromis caeruleus Nkhata Bay a tak na marginesie to saulosi jest peryfitożercą a nie roślinożercą czyli dietą taka sama jak johanni.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Myślałeś o Melanochromis Joanjohnsonae ?? Nie są białe, ale będą w sam raz pasować :) do tego duże nie rosną

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka