Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, michal_j napisał:

ma racię ..

dlaczego napisałeś wczoraj, że to nie hara ?

Dla żartu :D, na PW z Michałem już wszystko odkręciłem :D

Opublikowano

damn, napisałem rację przez "i" :) 

odnośnie obsady to mim zdaniem Sławek ma rację, michalzyl kupi sobie takie coś i co potem z tym zrobi .. udało mi się ustalić, że to są tzw. "czeskie membe deep" handluje nimi np. Malawi Śląsk 

patrząc po fotkach w galerii to hara bardzo ładnie wygląda z yellow i maingano albo hara / saulosi / maingano :)

Opublikowano

mi można pewnie wcisnąć każda rybę bo nie znam się na Malawi. Początkuje , ten sprzedawca zajmuje się hodowla i handlem chyba 10 lat. Dla mnie był wiarygodny , wydaje mi się ze niebyloby to Ok  sprzedać mi innych ryb ... ale nigdy nie wiadomo . Widziałem rodziców hary i Hmm No nie wyglądały jak na fotkach z Google , ale podobne , może były nie wybarwione itd. Ale widziałem tez membe deep i nie wyglądały na takie jak z tych twoich fotkach michal_j . Wiec te pewnie nie są czeskie ... może uda mi się zrobić fotki rodziców hary i membe i zobaczycie co to jest... hary malutkie są śliczne ... pozdrawiam . 

Opublikowano
2 godziny temu, michal_j napisał:

damn, napisałem rację przez "i" :) 

odnośnie obsady to mim zdaniem Sławek ma rację, michalzyl kupi sobie takie coś i co potem z tym zrobi .. udało mi się ustalić, że to są tzw. "czeskie membe deep" handluje nimi np. Malawi Śląsk 

patrząc po fotkach w galerii to hara bardzo ładnie wygląda z yellow i maingano albo hara / saulosi / maingano :)

Tylko jest szansa,  że w Anglii nie będą mieszańce. Jednak skoro są obawy to jeszcze to można zmienić, 

Opublikowano (edytowane)

Msobo będą za 2 miesiące ale nie z jej hodowli sprowadzane od innego hodowcy ... a membe są już u niej 7 szt malusienkie , i wiecie co jak tam byłem to słyszałem jak wolały pocichutku "Michał Michał "  hehe , żal mi się ich zrobiło było 6 ale 7 się znalazł za gąbka filtra.. kurde już u niej zamówiłem te  membe ... mogę jeszcze dziś odmówić ale mówię wam samiec tata był mega śliczny :) nie chce mi się czekać na te msobo bo i tak nie wiem skąd podobno F1 ??? A tak bym miał obsadę już i jak dorosną to szukał większych aby dobrać docelowa obsadę... 

podobny był do tego 

http://www.eastcoastcichlids.org/forums/showthread.php?t=1226

Babka mi powiedziała ze jak ich nie wezmę to już ma kogoś na nie i jutro je weźmie.., Aha jeszcze jedno te moje hary są około 3-4cm a te membe około 2-3cm czy nie są za mąkę do tych har ?

Edytowane przez michalzyl