Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sznurki IMHO najlepiej filtrują ale są jednorazowe ;), co do gąbki to u mnie też nie zostaje wiele miejsca między gąbką a ścianką korpusu ale działa :) .

Opublikowano

Zbysiu możemy przetestować u mnie bo muszę kupić sznurek, stara rurka już licha. Założymy przed pompą twoją owatę a za pompą sznurek i jak po tygodniu sznurek będzie względnie czysty, przyznam rację :). 

Opublikowano
17 minut temu, Perez666 napisał:

eljot podjedź do mnie to dam ci 7 sznurków i gąbki.

14 minut temu, crav napisał:

dam ci trochę owaty i sprawdzisz... 

Spoko będziemy testować :) 

Opublikowano

Sznurki stosowałem 3 lata temu po czym szybko przesiadłem się na owate bo zapychanie się sznurków po paru dniach mnie wkurzało. Po długim czasie stosowania owaty poszedłem w gąbki PPI45, ale te znów nie filtrowały wody jak należy ( zbyt duże ciśnienie przepychało syf przez gąbki ). Wróciłem do owaty i tak jadę już dość długo. W sumie nawijam na trzpień od sznurków 3 warstwy owaty, po około 3 tygodniach przy wymianie warstwa przylegająca do trzpienia jest raptem lekko inaczej zabarwiona ale nie brudna. Woda bardzo czysta, sprawność narurowca w sumie nie spada a wymiana u mnie trwa maksymalnie 15 min. Mam w zapasie zawsze rurki z nową owatą.