Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje sugestie są takie:

Jeśli akwarium stoi przy oknach to od czasu do czasu włącz na kilka godzin tą lampę UV - nie powinno już być powrotu tych zielonych wód.

Zauważam Aniu że lubisz szampana bo uwielbiasz bąbelki:D

Ja też lubię szampana ale hurgotu pompy powietrza i szumu bąbelków to tylko w szampanie.

Czemu ta dziwna długa laga jest jak front-men na scenie? czy ci to w ogóle jest potrzebne te bąbelkowanie.

Także na mechanika w lewnym rogu założyłaś ten hamulec wody z bąbelkowaniem.

Moim zdaniem to są zbędne i głośne atrybuty tym bardziej im bardziej widoczne i słyszalne.

Ale zrobisz jak uważasz - wystarczy jak jeden z filtrów będzie poruszał bezgłośnie taflą wody i tlenu bez miary dla ryb a jak zdejmiesz tą zwężkę venturi co robi bąbelki to mechanik odzyska dawny wigor w czyszczeniu wody - drobna gąbka czarna z rowkami na niego po tych różowych majteczkach i OK.

to samo na wlot kubła i to by było na tyle uwag.

Opublikowano

Bardzo lubię  szampana? A w akwarium rzeczywiscie niekoniecznie, zwłaszcza ze wszystkie te maszyny trochę halasują?

Te "bąbelki" wlaczylam dopiero 2 dni temu i to tylko na czas walki z glonami?Te wszystkie dysze Venturii i laskę z napowietrzacza dziś już usunę. Zresztą zgodnie z Pana wcześniejszymi sugestiami. Wyciągnę tez ten cyrkulator?

Teraz zrobiłam jeszcze taki test dla siebie, tzn. zapaliłam światło tak jak ma działać i chcę sprawdzić czy z tej makroskopowo "kryształowej wody" mikrofibra wyciągnie jeszcze to zielone świństwo. 

Potem pozakładać gabki na mechanika i prefiltr na biologa zgodnie z zaleceniami?

Załączę na koniec ostateczną fotkę jak już wygram tą walkę?