MALAWI MBUNA WORLD Opublikowano 17 Stycznia 2017 #51 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Jeżeli, jak wyżej wspomniałeś Śpiochu, wcześniej było z nią ok, to dostała lanie. Niektóre z tego wychodzą, ale to trochę trwa.
spiochu Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor #52 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Uff, uspokoiliście mnie. Wysłane z telefonu
spiochu Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor #53 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Tym razem chyba dostał strzała, jeszcze wczoraj wieczorem wszystko było ok. Wnioskuję na podstawie dziury koło płetwy bocznej.
JemioloSeba Opublikowano 28 Stycznia 2017 #54 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Dziwne rzeczy się w Twoim akwarium dzieją oj dziwne. Masz podejrzenie kto może być tym cichym zabójcą?
michal_j Opublikowano 28 Stycznia 2017 #55 Opublikowano 28 Stycznia 2017 te wszystkie poprzednie przypadki to pewnie też był efekt urazów mechanicznych ..
JemioloSeba Opublikowano 28 Stycznia 2017 #56 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Z tego co czytam to Yellowki masz od maja. Zakładając, że ryby gdy je kupiłeś miałby 2 miesiące (strzelam) to obecnie nie są to małe ryby. Trzeba trochę siły aby za jedynym uderzeniem zabić. Jeszcze raz zapytam - czy masz jakiegoś agresora o masie zbliżonej lub większej do tego Yellowka?
spiochu Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor #57 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Najbardziej masywną rybą w baniaku jest samiec Maingano. Następny w kolejce jest samiec Cobue, ale jeśli bym miał stawiać to na tego pierwszego. Choć to Maingano jest jedynym gatunkiem z którego nic nie padło...Musiało któremuś odbić po przesiadce na większy zbiornik i dokładce 2 gatunków Wysłane z telefonu
spiochu Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor #58 Opublikowano 3 Lutego 2017 Dziś rano martwe Maingano i Yellow na wykończeniu. Trzymajcie kciuki, żeby dożył do 14 bo wybieram się do ichtiopatologa... Chcę wykluczyć jakąś dziwną chorobę i mieć pewność zanim wywalę prawdopodobnego agresora... Wysłane z telefonu
Pleziorro Opublikowano 3 Lutego 2017 #59 Opublikowano 3 Lutego 2017 Jeśli potwierdzisz, że masz agresora w postaci Maingano, to możemy spróbować zaaklimatyzować w zamian mojego, u mnie są dość łagodne z innymi moimi rybami, może i u Ciebie samce nie wykażą agresji, a chętnie się pozbędę jednego dwóch samców, bo mam przerybienie. Jak sobie zorganizujesz wszystko do progu do progu, to masz go u mnie po tak zwanemu koleżeńsku bo wiem że idzie w dobry baniak.
spiochu Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor #60 Opublikowano 3 Lutego 2017 Na razie nic nie wskazuje na bakterie/pasożyty. Chociaż pacjent nie dotarł żywy. W poniedziałek będą jeszcze wyniki posiewu.Jutro odpalam 60l i będzie wielkie łapanie Maingano... Ktoś chce go do predatorów? Wysłane z telefonu
Rekomendowane odpowiedzi