Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, michalzyl napisał:

Troszkę zmian i tak to wyszło 

http://m.fotosik.pl/zdjecie/c76ece7fcf34e0c5

w miarę mi się podoba , troszkę dużo tych kamieni w 240l ale fajnie wyglada... szkoda ze nie mam wyższych otoczakow . Co myślicie ? 

Jak dla mnie bomba!

Tylko tak, jak sam wspomniałeś, fajnie by było, gdyby jakiś większy kamyk jeszcze był ;)

Opublikowano

Miałem akurat żwirek po ostatnim akwarium ziarna około 2/3mm i zmieszalem go z nowym piaskiem około 1mm... wiec taki mix wyszedł. Ja miałem dostęp do otoczakow i tylko do kilku sztuk serpentynitu. Chciałem mieć oba rodzaje kamieni w baniaku ale Mortis naszczescie wybił mi to z głowy. 

Opublikowano
31 minutes ago, michalzyl said:

Miałem akurat żwirek po ostatnim akwarium ziarna około 2/3mm i zmieszalem go z nowym piaskiem około 1mm... wiec taki mix wyszedł. Ja miałem dostęp do otoczakow i tylko do kilku sztuk serpentynitu. Chciałem mieć oba rodzaje kamieni w baniaku ale Mortis naszczescie wybił mi to z głowy. 

Rewelacja wedlug mnie. Mialem cos w tym stylu w starym akwarium. Uzylem w nowym gradacje 0.8-1mm sugerujac się opiniami z forum i powiem szczerze, ze w sumie zaluje. Falownik wydaje się ciezej teraz ustawic, zeby piachu nie rwal, a dla ryb raczej bez roznicy, bo wczesniej tez grzebaly pyski w tym bezproblemowo.