Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, stan napisał:

Bo to kolejny mit o pływających pielęgnicach tylko w dolnych partiach akwarium. 

W moim przypadku, ryby przebywają raczej w dolnych partiach zbiornika. Dotyczy to typowej mbuny. Mam dwa kamienie wysokości około 40 cm i przy ich wierzchu trzymają się samice i słabsze samce, rejon tzw plaży jest raczej patrolowany przy dnie przez inne ryby. 

Opublikowano
21 minut temu, stan napisał:

Hmm, to u mnie są jechowe bo pływają wszędzie. 

:D no nie generalizuj. U mnie też pływają tyle, że bardziej wszystko dzieje się w dennych partiach zbiornika. 

Opublikowano

Ja na wiosne planuje 300 x 90 x 100 wysokie, szyba pewnie 15 albo 19.Boję si tylko czyszczenie tylnej szyby.Są moze jakies długie czysciki? Albo w ogóle odpuscic czyszczenie tylnej szyby.

Opublikowano

generalnie zauważyłem, że im więcej ryb tym bardziej "wypełniają" zbiornik (są odważniejsze i pływają wszędzie), jeśli trzyma się małe grupy to są bardziej skryte i trzymają się blisko skał 

• Dziękuję 1
Opublikowano

Po co czyścić 

3 godziny temu, Dawidko napisał:

Ja na wiosne planuje 300 x 90 x 100 wysokie, szyba pewnie 15 albo 19.Boję si tylko czyszczenie tylnej szyby.Są moze jakies długie czysciki? Albo w ogóle odpuscic czyszczenie tylnej szyby.

Po co czyścić tylną szybę?  

• Dziękuję 1