Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Szukam falownika raczej budżetowego do mojego zbiornika 250L dość krótki 100cm długości. Zależy mi najbardziej na cichej pracy . Brałem pod uwagę JVP-101 lub 102 ogólnie chciałbym się zmieścić w max 100zł

Opublikowano

Z tymi JVP, to zależy jak się trafi :/

Ale jak już, to zakup na magnesach, a nie na przyssawkach, które po jakimś czasie mogą puścić, a wtedy w zbiorniku zrobi się 'mały bałagan' :D

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Dabalwwy napisał:

A co myślicie o tym SOBO WP-400M

Zdecydowanie za mocy...

W swoim zbiorniku o długości 100cm przez ponad 1,5 roku czasu używałem falownika JVP 100 ...I owszem egzamin zdawał...Gdyby nie to jego buczenie jak traktor :D to dalej bym go używał...Na początku było wszystko ok,cichutki itd,ale potem sytuacja się zmieniła,nawet mimo czyszczenia słyszałem jego buczenie...

Na tą chwilę mógłbyś tobie zakupić model wyższy czyli JVP-101B z magnesem(w 100zł się zmieścisz)  http://akwaria.robizoo.pl/jvp-101b-falownik-p6091

Z jego pracy będziesz zadowolony,ale nie daję gwarancji na jego buczenie(u jednych jest a u innych nie) itp :) 

Jeśli naprawdę zależy tobie na cichej pracy falownika do tego wraz z regulacją przepływu,to sugerowałbym zaczekać,odłożyć sobie więcej pieniążków i zainwestować np w Jebao/Jecod RW-4 ...Posiadam taki falownik u siebie i jestem bardzo zadowolony z jego cichej pracy...

Warto się nad tym zastanowić ;) 

Edytowane przez egon44
Opublikowano

to go sobie owinie matą węglową do okapu kuchennego za 6zł taki wielki arkusz.

Jak zmieni baniak na większy bo zaraz sam do tego dojrzeje to będzie ten 300M akurat.:D

Zwykłe falowniki nie tylko RW też można regulować:D i też można je przerobić samemu na magnes za 10 zł.

Opublikowano
2 minuty temu, deccorativo napisał:

to go sobie owinie matą węglową do okapu kuchennego za 6zł taki wielki arkusz.

Jak zmieni baniak na większy bo zaraz sam do tego dojrzeje to będzie ten 300M akurat.:D

Zwykłe falowniki nie tylko RW też można regulować:D i też można je przerobić samemu na magnes za 10 zł.

Jeśli zrobi tak jak piszesz to ok :D 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dawno się nic nie działo w tym temacie, a to z powodu mojej choroby. Która mnie dopadła w czerwcu zaczęło się, od przeziębienia potem zapalenie płuc i tak mnie trzymało praktycznie do końca sierpnia. Nie ruszałem się właściwie z łóżka i schudłem ponad 20 KG do tej pory nie wiem co mnie tak uczuliło. Więc moje prace ograniczyły się tylko do karmienia, ale ryby przetrwały moją nie dyspozycje bez problemu. Teraz od kilku dni obserwuje mnóstwo młodzików za równo żółtych jak i pomarańczowych. 
    • Obsada: Aulonocara fire fish + Aulonocara ob marmalade Polecicie dietę? Hodowca (z Żor) polecił mi Discus red booster granules dla lepszego wybarawnienia.
    • Ooo... mam blisko do kolegi, 1,5h drogi i oglądanie na żywo 😉
    • Tło jest kosmiczne! Jak byś chciał to mogę Ci przywieźć do Częstochowy kilkanaście sztuk Tramitichromis intermedius kambiri (jestem w każdy poniedziałek) . Mają około 1-1,5 cm. Oczywiście za darmo  
    • Rewelacyjnie wygląda nowa odsłona👍 wszystko się ze sobą ładnie zgrywa. Tło chyba wyszło z pod ręki AquaDan? Sądząc po aranżacji celujesz raczej w non mbune🙂
    • @ziemniak Świetnie to wygląda, ta duża ilość roślin na górze też. 👍 Doniczki nie przeszkadzają w obsłudze akwarium, stojąc na szybach nakrywkowych? Jeśli jest nieco miejsca z tyłu nad akwarium, to pomyślałbym o dorobieniu 1-2 niewielkich modułów do przyklejenia na ścianę, jakby przedłużenia skał ponad powierzchnię wody - moim zdaniem wyglądałoby obłędnie. I hydroponikę zrobiłbym na całej długości, tak jak masz teraz te rośliny. 😀 Takie korytko, coś jak u mnie, no ale trzeba by robić pokrywę. P.S. Zdjęcia znad jeziora, w stopce - też świetne. 💪
    • Tło zarośnie glonami i będzie wyrywać z butów. Super. Kto robił Ci tło, czy to dzieło Twoich rąk? 
    • Wody mniej ponieważ tło swoje zajmuje ale powiem tylko jedno słowo - Pięknie 🤩
    • Żółte cały wieczór siedzą w ławicy w jednym rogu. Ciekawe, czy boją się jakiegoś tarłowca, czy coś im innego przeszkadza.
    • Nowa odsłona akwarium 260x55x70h (~1001 litrów) Wody weszło około 670 litrów, czyli około 100 litrów mniej niż w poprzedniej wersji. Tym razem za filtrację odpowiada komin o wymiarach 15x40 cm wypełniony gąbkami 10-30 PPI oraz kształtkami K1. W środku pompa Jebao DCP-2500. Oświetlenie bez zmian, dwie belki LED po 260 cm z modułami RGB i 11.000 k.  Więcej osprzętu nie ma. Całość w szczycie doby to pobór około 30 W. Grzałki nie mam, bo zimą temperatura rzadko spada poniżej 22 stopni. Zrezygnowałem z pokrywy. Akwarium jest przykryte sekcjami szyb nakrywowych, na których w tylnej części położyłem doniczki z roślinami. W przyszłości planuję w rogu hydroponikę. Płótno nad akwarium kupiłem w tym roku nad brzegiem jeziora. Mam szczerą nadzieję, że wykonał go lokalny artysta. Nałożyłem go na ramkę z listewek. Obsada to dalej niewiadoma.
  • Tematy

• Grafiki

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.