Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeśli można to podepne się pod temat. Na chwilę obecną posiadam rdzawe lodotropheus sp. , zaraz do zbiornika wpadają saulosi. Wszystko sztuki 3-5 cm.

W planach mam OSI spirulina , Tropical D-Allio Plus , NLS ewentualnie jeszcze OSI Cichlid.

Jedni piszą ze dodatkowa spirulina nie potrzebna bo inne produkty z tej kategorii mają ją w sobie w mniejszej ilości. Nie jestem specem od karmienia ale zawsze wolę zapytać. Porę karmienia ustawiam na popołudnie ze względu na prace. 

Dobry wybór czy coś do zmiany ?

Opublikowano

Kup sobie Omega One Veggie i masz tam spirulinę. Pokarm,  który ma w nazwie spirulinę nie koniecznie jest to główny składnik pokarmowy. 

Opublikowano
32 minuty temu, Mortis napisał:

Kup sobie Omega One Veggie i masz tam spirulinę. Pokarm,  który ma w nazwie spirulinę nie koniecznie jest to główny składnik pokarmowy. 

Czy według Ciebie te pokarkmy które napisałem będą ok ?  a zamiast OSI spiruliny omega one veggie ? Rozumiem że NLS stosować jako główny pokarm ? Czy może proponujesz coś zupełnie innego ? ?

Opublikowano
46 minut temu, Mucha napisał:

Czy według Ciebie te pokarkmy które napisałem będą ok ?  a zamiast OSI spiruliny omega one veggie ? Rozumiem że NLS stosować jako główny pokarm ? Czy może proponujesz coś zupełnie innego ? ?

Ważną rzeczą na początku byś nie przekarmiał ryb. Pokarm dozujące naprawdę w małych ilościach, a szczególnie pokarmy granulowane. 

NLS dawkój rano i raz w tygodniu D-allio, dodatkowo raz w tygodniu z rana podaj OSI zamiast NLS,  wieczorem podawaj na przemian OSI spirulinę i Omega One  Veggie. Jeżeli masz już podrośniete ryby to raz w tygodniu głodówka. 

Opublikowano

Ja Ci zaproponuję trzy pokarmy firmy Naturefood: Supreme Plant, Premium Color Plus i Premium Cichlid. W zasadzie mógłbyś podawać tylko Supreme Plant i by w zupełności wystarczyło, ale te dwa następne pokarmy podawane 2...3 razy w tygodniu rano wzbogacą dietę. 

Opublikowano

No i wydawało by się ze to takie proste karmić rybki :-) a jednak nie, po prostu trzeba się tego uczyć. Dziękuję serdecznie za dotychczasowe podpowiedzi. Muszę z nich ułożyć coś dobrego dla mieszkańców :-)

Opublikowano (edytowane)

Napisałem, że Nf Supreme Plant w zupełności wystarczy, gdyż swoją mbunę przez ponad 3 lata karmiłem wyłącznie pokarmem Spirulina Cichlid Food firmy Aquatic Nature i ryby pięknie się chowały.

Edytowane przez pozner