Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich :)

Które komercyjne tło możecie polecić na tylną ścianę akwarium 200x60 ? Zależy mi na tym, żeby to tło nie było dzielone, ani przesadnie drogie.

Pozdrawiam :)

Opublikowano
24 minuty temu, Pleziorro napisał:

Może sprecyzuj przedział cenowy. 

Jak zamierzasz wstawić tło w jednym kawałku ?

Jest to możliwe w dwóch przypadkach.

#1 Jeśli akwarium jest klejone to można wsadzić je podczas czynności klejenia

#2 Gotowe akwarium, bez wzmocnień poprzecznych,ale tu trzeba by było wyciąć to wzmocnienie i ponownie wkleić.

Opublikowano
2 minuty temu, Mortis napisał:

Gotowe akwarium, bez wzmocnień poprzecznych,ale tu trzeba by było wyciąć to wzmocnienie i ponownie wkleić

...ewentualnie jeżeli jest zamawiane akwa to zamówić z poprzecznym ale ,żeby nie było wklejone tylko "luzem" i po zamontowaniu tła samemu wkleić co nie jest żadną filozofią:)

Opublikowano
1 minutę temu, AndrzejWalb napisał:

...ewentualnie jeżeli jest zamawiane akwa to zamówić z poprzecznym ale ,żeby nie było wklejone tylko "luzem" i po zamontowaniu tła samemu wkleić co nie jest żadną filozofią:)

Dokładnie. Tylko nie wiemy co i jak ze zbiornikiem kolegi prócz podstawowego wymiaru. Plezi też dobrze zauważył bo nie wiemy jaki przedział cenowy kolegę interesuje.

Opublikowano
1 minutę temu, Mortis napisał:

Dokładnie. Tylko nie wiemy co i jak ze zbiornikiem kolegi prócz podstawowego wymiaru.

..dlatego "dołożyłem " trzecią  ewentualność:) Generalnie nie ma ,że nie można włożyć w całości:) Kwestia po prostu pewnego rodzaju "logistyki":)

Opublikowano

Pytam kolegi, bo nie każdy chce wyrywać wzmocnienia aby włożyć tło, więc jak ma niesklejone jeszcze to najlepiej niech kupi przed klejeniem i zaniesie do swojego producenta, on mu to ładnie wklei pod wzmocnienie.

A jak już baniak gotowy to albo rwanie wzmocnień albo cięcie tła, przy 2m mogą być nawet dwie poprzeczki, co skutecznie uniemożliwi włożenie takiego tła w jednym kawałku bez ingerencji w baniak.

ps. Zaciekawiłeś mnie Jarku tym tłem, widziałeś to gdzieś na żywo ? jak się prezentuje w wodzie.

Opublikowano

Baniak będzie miał wymiary 200x70x60. Jeszcze nie był klejony i dlatego teraz chcę kupić tło, które dam szklarzowi z e-rybki, żeby podczas klejenia umieścił je w akwarium. Co do ilości poprzeczek, ciągle się waham między jedną, dwoma lub trzema (dwie na bocznych szybach i jedna na środku).

Cena tała to do 800 zł maksymalnie, ale oczywiście im taniej tym lepiej :)

49 minut temu, yaro napisał:

http://opti24.pl/tlo-ws-malawi-200-x-60-wypukle-p-287.html

nie przesadnie drogie i niedzielone

Bardzo przystępna cena. Ciekawe jak się prezentuje. Z resztą i tak glony je obrosną z czasem ;)