Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako, że "gdzie dwóch Polaków tam trzy opinie" to dorzucę i swoje zdanie :P ja Ci go nie polecę. Jest wyraźnie słyszalny, jak złapie powietrze to furgocze przez kilka dni aż się wszystko ułoży (i nie pomaga tu częste potrząsanie), klamry pokrywy i kubła są wątpliwej jakości, do tego tych drugich praktycznie nie sposób dostać jak się coś stanie. No i w końcu uważam, że to przerost formy nad treścią do 240 litrów po pierwsze ze względu na przepływ (to zrobi u Ciebie Aquael), po drugie na pojemność. Spokojnie wystarczy Ci filtr pokroju JBLa e901 jeśli chodzi o zapotrzebowanie na powierzchnę filtracyjną ;) 

Opublikowano

Witaj myszeczko w naszym gronie.

W zasadzie zgadzam się z Matikiem - ten HW to przesada do 240l choć fakt cena rozsądna.

Brak mi jeszcze twoich info na takie tematy by ogarnąć całość i doradzić.

- co z pokrywą , tłem, oświetleniem, grzałką.

Wiesz taki AqC2000 z gąbką  ( ta fabryczna jest do kitu) i grzałka plus dwie rury od kubła -  strasznie to wszystko wali po oczach.

czy myszeczka ma dwie lewe łapki :)ale na tyle że umie skleić na sztorc dwa kawałki pcv klejem sekundowym.:D

Bo zapewne i tak będziesz zamawiała w fabertec.pl i wklejała na 5 kropek kleju do baniaka czarne tło ze spienionego pcv za pomocą kleju Soudal All Fix Turbo  to może  już taka cała filtracja na tym AqC2000 za 80 zł ( formatki 50 zł, klej 16zł gąbka ppi45 10 zł ) ?

Opublikowano
12 minut temu, spiochu napisał:

Przepraszam, ale nie mogę... Czy kamienie ze składu już nie są naturalne? :D

Wysłane z telefonu

Ach, czujny jak zwykle, brawo Ty! :D za Rafała tłumaczył nie będę bo nie wiem co On miał na myśli. Ja mogę tylko się domyślać, że podobnie jak i mi chodziło mu o fajne, dziko leżące głazy ociosane przez naturę, a nie człowieka :P:D ot skrót myślowy napisany przez ludzi na szybko z pracy, a Ty się czepiasz jak zwykle ;) 

Opublikowano

Z miłą chęcią bym kupiła jakiś lepszy filtr zewnętrzny ale kasa tez mnie trzyma (dziecko ważniejsze) sami rozumiecie ;) wiec staram się wszystko w rozsądnej cenie poszukać :)

Może aż takich lewych nie mam hehe ;)

Opublikowano
2 minuty temu, myszeczqa napisał:

Może aż takich lewych nie mam hehe ;)

No jak dziecko jest to wiadomo że tam ważniejsze wydatki i nigdy kasy za wiele.

Tak myszko :D- pompę już masz to poczytaj ten temat  na szczęście tylko 148 postów.

Powiem że dla pompy AqC2000 wystarczą wymiary długość 14cm x grubość 14cm i wysokość taka od wzmocnienia do 10cm nad dnem - najlepiej w którymś rogu mało reprezentacyjnym

Opublikowano
2 godziny temu, spiochu napisał:

Ach, Mateuszu, chyba muszę zacząć pisać "to jest żart" dla takich ponuraków jak Ty. ;)

*To jest żart. :) *

Wysłane z telefonu

Spoko luz, przeca wiem! ;) jakbym był ponurak to bym Ci odburknął ;) 

SORRY za OT ;) 

• Dziękuję 1