Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, egon44 napisał:

... wątpię żeby swoje tło czyścił Pleziorro :D 

Jak przesiadałem się z Tanganiki na Sauloskarium, wyczyściłem tło gąbką, glony schodzą bez najmniejszego problemu :) a było już mega zarośnięte.

Opublikowano
Dnia ‎2016‎-‎11‎-‎07 o 11:09, mrkojiro napisał:

Fajny efekt, zrobię jak mówisz. Genialny zbiornik! Chyba mam się na kim wzorować w kwestii wystroju i roślin :D 

No widzisz a nie chcesz kaseciaka. A tam jest. Nie uświadczysz tam gąbek rurek i grzałek. W Czarnej Perle II kolego Pleziorro też jest schowany w tym tle. Ty sobie niestety nie możesz pozwolić na tło strukturalne. Ja w swoim 112 l (80 cm szerokości jak u Ciebie) mam kaseciaka więc coś wiem na ten temat. Zużycie prądu jeśli chodzi o filtracje to całe 7W. O tym też moim zdaniem należy wspomnieć. Jak dasz kubełek to rura zasysowa z pefiltrem z gąbki, grzałka i na bank mechanik będą w środku. Słabo to będzie wyglądało. Przemyśl jeszcze raz kwestie filtracji.

Będziesz żałował że nie znalazłeś miejsca na większe akwarium :)

Tak to wyglądało u mnie po uruchomieniu kaseciaka. Teraz trochę inaczej jest.

IMG_20160813_213312.jpg

Opublikowano
11 minut temu, Paweł83 napisał:

Ja w swoim 112 l (80 cm szerokości jak u Ciebie) mam kaseciaka więc coś wiem na ten temat.

80cm szerokości? :D 

Opublikowano

No to będzie kaseciak :) Zrobię wg podpiętego tematu w dziale DIY. Wtedy rozumiem, że w komorze pompy upycham litr dobrej jakości ceramiki?