Skocz do zawartości

makok i jego pierwsze pyszczaki...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MateuszT, dzisiaj montuję hydroponikę, więc mogę skończyć z dwoma podmianami... dzięki za radę...

VDR - no właśnie... jakby te informacje były "jawne" wcześniej, to pewnie też nie wybrałbym tego gatunku, chociaż u mnie nie jest na szczęście jeszcze za późno na zmiany...

BTW wszystkie moje foty są bez lampy przy jasnym hqi punktowo na rybę (150W <6000K, z wysokości 25cm nad lustrem wody, głębokość max 35cm)

(zwykle ta lampa nie wisi tak nisko - wisi 55cm nad akwa, bo było za jasno)

Do modów... proponuję dopisać do tematu wątku to dla potomnych: "(przed zakupem red-red czy red-blue przeczytaj)"

Opublikowano

VDR - no właśnie... jakby te informacje były "jawne" wcześniej, to pewnie też nie wybrałbym tego gatunku, chociaż u mnie nie jest na szczęście jeszcze za późno na zmiany...

bez jaj, PiotrQ tyle sie rozpisal w serwisie na temat estherae, ze az wstyd sie przyznawac, ze sie tam nie zajrzalo ;) A wyraznie wspomnial o problemie z red-red/red-blue i wyraznie sugerowal kupno z pewnego, sprawdzonego zrodla...

Opublikowano

no tak, wstyd się przyznać, ale ten artykuł czytałem dużo za wcześnie... potem wybierałem inną obsadę i jak na ostatnią chwilę zmieniłem obsadę na obecną, to zwyczajnie mi wyleciało z głowy, że to czytałem...

ostatnimi czasy siedziałem wyłącznie na forum i tutaj nie wyczytałem, mea culpa :oops:

BTW czy sklepmalawi.pl to sprawdzone źródło? w odniesieniu do rasowości, czyli powyższego problemu?

Opublikowano

nie wiedziałem, że pyszczaki rosną w oczach dosłownie :shock:

wstałem rano i ryb nie poznałem...

a samiec red-blue wybarwia się na fioletowo :shock:

do pracy nie mogłem wyjść prawie... :lol: