Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, michal_j napisał:

Masz napisane na stronie tego sklepu w sekcji dawkowanie "Aby wyeliminować pasożyty jelitowe, należy namoczyć karmę w 10ml PREIS COLY i karmić nią ryby przez 3 kolejne dni 2 razy dziennie".

wsyp płatki w płaskie naczynie do tego 10ml preis coly poczekaj z 5 min i wrzuć do zbiornika

No tak, pisałem o tym, ale co w 10ml. mam namoczyć troszkę karmy i wrzucić do zbiornika?

Mam i spirulinę i granulat, co będzie lepsze?

Spirulina granulat: O.S.I. bądź od fish_magic

Spirulina w płatkach O.S.I.

Opublikowano
Teraz, michal_j napisał:

Podaj płatki OSI (ja też tak robiłem), mniej się nimi napchają niż granulatem ..

Oki.

A ktoś wgl z forumowiczów stosował ten środek, tj. Preis Coly u siebie?

Opublikowano
Teraz, michal_j napisał:

Chyba jedna osoba tutaj pisała o tym środku (wydaje mi się, że Pozner)

Ja leczylem zoolekiem bo tak zaleciła mi Pani Marta - zdałem się na Jej doświadczenie.

Też bym to robił (bo Tobie się udało je wyleczyć), tylko to musiałbym sam robić, a nie tak jak teraz :/

A jeszcze takie pytanko. Kiedy u Ciebie ten Bloat wyskoczył? Długo z nim walczyłeś? Pojawił się ponownie? Dużo Twoich podopiecznych 'odpłynęło'?

Opublikowano
27 minut temu, michal_j napisał:

U mnie to wyszło po szybkiej zmianie pokarmu (przeszedłem z dnia na dzień z tropicala na nls i dainichi) z mojej winy..

Kuracja trwała tyle ile napisałem w temacie o bactoforte czyli 11 dni utrzymujesz lek w wodzie

Zgonu nie było ani jednego, miałem szczęście :-)

Aaa, no to dobrze, miałeś szczęście, a zarazem pewnie duuzo szybciej niż ja zareagowałeś :)

Opublikowano
30 minut temu, michal_j napisał:

W takim stadium jak u Ciebie może być już problem :-(

Jeśli jest już opuchlizna i wysadzone oczy to niestety szanse są nieduże..

Pierwsze co powinno zwrócić Twoja uwagę to brak chęci na jedzenie i przebywanie w odosobnieniu.

Co jak co, ale te ryby na jedzenie i bzykanie zawsze mają chęć ;-)

Wiesz co, z apetytem i takim odłączaniem od stada nie bylo. Tylko właśnie jak 2tyg temu wyjeżdżałem, to jedna rybka siedziała z boku, sądziłem ze to samiczka. Ale jednak sie myliłem.

Brat mi mówił teraz, ze 1 rybka jest niewyraźna jeszcze, a reszta niby normalnie sie zachowuje. Zobaczymy, oby sie udało :)