Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki egon44, dzięki wszystkim za wyrozumiałość i bezcenną pomoc a przede wszystkim dzięki za to że w ostatniej chwili odbiegliście mnie od zakupu beznadziejnego gotowca teraz jak to podłączyłem to już wiem co mieliście na myśli....Powiem tak:

Te moduły wraz ze sterownikiem Romana są zaje...fajne i na pewno nie żałuję choć dopiero testuję to wszystko na sucho bo dopiero za 3 dni będę startował baniaczek i zobaczymy wtedy jak to będzie widać w wodzie ;)

Do zobaczenia na innych tematach :)

• Dziękuję 1
Opublikowano
3 minuty temu, wegorzwegorzewski napisał:

Dzięki egon44, dzięki wszystkim za wyrozumiałość i bezcenną pomoc a przede wszystkim dzięki za to że w ostatniej chwili odbiegliście mnie od zakupu beznadziejnego gotowca teraz jak to podłączyłem to już wiem co mieliście na myśli....Powiem tak:

Te moduły wraz ze sterownikiem Romana są zaje...fajne i na pewno nie żałuję choć dopiero testuję to wszystko na sucho bo dopiero za 3 dni będę startował baniaczek i zobaczymy wtedy jak to będzie widać w wodzie ;)

Do zobaczenia na innych tematach :)

No i teraz po sobie sam wiesz,dlaczego proponowaliśmy oświetlenie modułowe ;) 

Powodzenia życzę :D 

Opublikowano

Fajnie, że się zdecydowałeś posłuchać rad, często ludzie jak mają coś samemu zrobić to się boją, i myślą że jak dadzą furę pieniędzy to kupią lepsze niż DIY... są w błędzie...

Opublikowano

Witam ponownie....hmm..pojawił się problem ...zacząłem wszystko montować i dziwna sprawa jeden z 10 modułów RGB świeci tylko na zielono i czerwono , brak jest koloru niebieskiego...pozostałe świecą się jednakowo i z niebieskim nie ma problemu...czy to możliwe że przepalone są trzy niebieskie diody w module? A jak tak czy to będzie mocno się rzucało w oczy w zbiorniku  jak już je zamontuje...A tak to wygląda...

20161018_160428.jpg

Opublikowano

to raczej wada fabryczna bo gdybyś uszkodził to ty to by poleciały wszystkie niebieskie.

moim zdaniem masz dwa wyjścia:

1/ zadzwonić do dostawcy i zareklamować ciekawe czy uwzględni reklamację i wymieni na takie bez wad

2/ pozostawić a obok tego przykleić  dwa takie dobrze świecące - nie powinno być widać jakiejś znaczącej zmiany koloru.