Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 10.10.2016 o 00:13, dejwidson777 napisał:

myślałem o unimaxie aquela 250 ,co o tym myślicie i jak taki prefiltr zamontować do tego filtra ,skad go wziac i wytlumacz mi prosze egon34 po co to montować do czego am służyć ?

Co do prefiltra i jego zastosowania napisał już tobie kolega pozner...

Dnia 10.10.2016 o 05:47, pozner napisał:

Idąc za wieszczem Adamem..."A imię jego będzie czterdzieści i cztery." Ta liczba może być istotna dla egona, więc nie zmieniaj jej :) 

Hehe prawie zgadłeś w 80% :D ...Dosłownie ta liczba jest dla mnie bardzo ważna ;) 

18 godzin temu, dejwidson777 napisał:

Panowie, chciałem po prostu poradzić się tutaj ze względu że jestem tutaj już pare lat i dodatkowo porwadze akwa malawi , 

unimax250 ma przeplywnosc 650/l i ma regulacje wylotu wiec duzy nurt wcale nie musi byc ,chcialem tylko sie was poradzic ,jedyny pożytek z zalozenia tego tematu byl taki ze dowiedzialem sie o prefiltrze ,gdzie moge kupic taki kubel do niego? a cena unimaxa to ok.300 zł

Do tego unimaxa 250  moim zdaniem nie ma sensu podłączać prefiltra z korpusu którego zdjęcie wkleiłem w początkowym poście...Montując prefiltr do unimaxa 250  zdławisz przepływ który i tak jest moim zdaniem za mały jak na akwarium roślinne o tym litrażu...

Jeśli już planujesz zakup filtra i do niego chcesz dodatkowo podłączyć korpus jako prefiltr(mechanik) to celuj w kubełek o przepływie 1500l/h ,który z prefiltrem i tak spadnie niżej(czyli miedzy 800-1000l/h) i to by w sumie wystarczyło...

Najlepszym wyjściem dla ciebie byłby zakup tego unimaxa 250(jako typowy biolog)+gąbka na jego zasysie v4a16w.jpg

a dodatkowo dałbym mechanika wewnętrznego np unifiltr bez uv 1000l/h(ma regulację przepływu)...Posiadam ten filtr i jestem z niego zadowolony jeśli chodzi o zasysanie wszelakich brudów

AQUAEL-filtr-wewnetrzny-UNIFILTER-1000-2

Na koniec przepraszam za małe OT...

• Dziękuję 1