Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyczytałem, że to jest owad z rodzaju muchówki przypominający komara, z tym że samice nie kłują. Czyli jak się przeistoczy to jest owadem  przypominającym komara?

Opublikowano
10 minut temu, szczep85 napisał:

Chłopaki trochę za daleko idziecie. Mi chodziło jakcie suche kupić a tu zaraz będę miał podane jaj wyhodować komary itp

To kup NLS dla wszystkożerców, Spirulina Forte 36% lub O.S.I Spirulinę, Naturefood Plant,  jeszcze bym polecił Veggie Northfin ale go nie ma w tej chwili u nas, lub Tropical Herbivore. 

Opublikowano
 Wyczytałem, że to jest owad z rodzaju muchówki przypominający komara, z tym że samice nie kłują. Czyli jak się przeistoczy to jest owadem  przypominającym komara?

Sorry...
Ale wodzień to rodzina wodzieniowate, ochotka to rodzina ochotkowate a komary to rodzina komarowate. A wszystkie należą do rzędu muchówek. :) Tak przynajmniej podaje wiki :) Ja jeszcze raz przepraszam za wprowadzenie w błąd w pierwszym poście :)

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Mam już kupiony pokarm NLS . Planuje jeszcze kupic  Northfin Veggie . Czy spiruline tez jeszcze dawać? Czy te dwa wyżej wystarczą.  

Czy pokarm NLS jest odpowiednikiem Northfin Cichild .

Czy orientujecie się na ile może starczyc opakowanie 250g przy łącznej obsądzie +/- 50szt. (Mlodych)

Opublikowano

Spirulina to podstawa. NLS i Northfin Cichlid to podobna klasa pokarmu tylko że NLS przy młodych może być ciutkę za duży. Pokarm dobiersz pod względem wielkości do otworu gęstego ryby by nie memłała pokarmu tylko łykała. Myślę, że warto coś kupić z płatków na początek ewentualnie kruszyć granulki w zależności jakie ryby przyjdą do Ciebie.