Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich klubowiczów

Akwarium 112l

Filtracja:
Aquael turbo 500 i jakaś kaskada o przepływie 500l/h (pracowała sama w rośliniaku)

Grzałka Aquale 100W

Obsada: 3+3 pseudotropheus saulosi. Miał być harem 2+4 ale jedna samica okazała się samcem

SAM_3021.JPG

• Dziękuję 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witaj na forum...

Tak jak kolega napisał trochę słabo z kryjówkami dla ryb,więc dołożył bym parę kamieni ale to tylko moja sugestia ;) 

Poza tym to reszta na duży + 

Opublikowano

Mi również się podoba. Proponuję zredukować obsadę o dwa samce i zostawić 1+3. IMHO to optimum dla 112l. Jak zostanie jeden samiec to i kryjówek wystarczy, a w takim zbiorniku każdy litr wody na wagę złota (zamiast kamieni). 

Powodzenia;)

Opublikowano

Kamienie leza na styropianie. Nurzaniec widoczny na zdjeciu zostal zjedzony przez rybki. Wrzuciłem teraz kryptokoryne, na razie brak zainteresowania ze strony ryb. Postaram sie wrzucic aktualne zdjecie wieczorem

Wysłane z mojego SM-G386F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Z nurzańcem to jest tak, jak wsadzisz kilka źdźbeł z zoologa, to raczej nie przetrwa, ja spróbowałem metody siłowej, z gracją godną naszych przyjaciół zza Buga :) czyli pojechałem do kolegi z forum i ten ukopał mi całe wiadro kłączy, tak że obsadziłem 2 duże baniaki i jeszcze kotnik :) I prawie się przyjęła, tzn w Tanganice Tropeusy zjadły 2 kępy ale ostała się trzecia największa, natomiast w Malawi 3 duże kępy rosły przez 2 miesiące, aby niedawno jedną ścięły mi na 5mm jak trawnik hehe.

Poszukaj może kogoś z pewnym i zdrowym baniakiem i może będzie redukował większą ilość, wtedy ma większą szanse przeżycia.

ps. tej kępy po lewej stronie miniaturki już nie widać - pyk ! :)

ps.2 w sumie Timi ma rację...

Edytowane przez Pleziorro
Opublikowano

Nurzańca było 10-12 sztuk, na zdjęciu widać resztki tego co zostało. Aktualnie jest kryptokoryna której pyszczki nie ruszają, a i mi bardziej sie podoba, choć ktoś może powiedzieć że nie pasuje do naszego biotopu. Obsada będzie redukowana. Tło mam zamiar zamienić na czarne matowe bo aktualnie jest czarna folia

20161004_194655[1].jpg