Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam  mam 112l  zbiorniki  3+1 zlocistych  i  3+1 yelow ze 7kg różnych  kamieni  typu koralowiec czerwony, zielony,  piaskowiec i inne chcialby oswietlic to ledami.  Wiec moje pytanie jest takie  ile metrow  tasmy led bym potrzebował  i jakiej????  

Opublikowano

Witaj Andrzeju na forum. Przykro mi ale wszystko co masz ni to do składu ani do ładu. Zbyt dużo tłumaczyć ale to nie odpowiedni dział .proponuje poczytać wszystko w FAQ by załapać podstawy. 

Opublikowano

Widzisz kolego, trzeba rozróżnić krytykę od krytyki konstruktywnej . Nie chodzi mi o akwarium tylko o ryby w nim pływające. Ja jestem bardzo daleki od obrażania kogoś, chce tylko najnormalniej na świecie pomóc w aranżacji zbiornika jak i obsady w nim . Oświetlenie to dobierane jest na końcu bo rybom to obojętne czy będzie świetlówka, taśmy , moduły.

Mam nadzieję ,że ktoś Ci pomoże w doborze oświetlenia nie wspominając o reszcie akwarium.

Powodzenia.

Opublikowano

Chyba z kasą krucho ;) , więc jej nie top w taśmę led, nawet tą "wodoszczelną" tylko od razu kup moduły samsung 3x5630(5730), powiedzmy 3-4 sztuki biały zimny i po 1 (może 2) sztuki czerwone i niebieskie na diodach 5050. A więcej możesz poczytać w tym dziale bo temat był wałkowany nie raz.

O obsadę zapytaj w odpowiednim dziale bo faktycznie nie do tego litrażu raczej.

Wysłane z telefonu

Opublikowano

Harem saulosi bo w obsadzie masz jedne z najagresywniejszych ryb auratusy i jak podrosną to zacznie się rzeź niwiniątek i nie będziesz miał komu robić oświetlenia. Yellow rośnie za duży do takiego baniaczka.

Opublikowano

Witaj na forum...

Jeśli myślisz poważnie nad oświetleniem dla swoich ryb,to zacznij też myśleć poważnie nad ich warunkami bytowania w akwarium bo żaden gatunek który  posiadasz nie nadaje się do twojego litrażu,ale to już temat nie na ten dział...

Pomyśl poważnie nad tym kolego,nikt tobie nie życzy źle ale chce najzwyczajniej pomóc ;)