Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To są duże już ryby czy maluchy? bo tak sobie pomyślałem 71zł to raczej nie zrujnuje portfela, a i sprzedasz bez problemu, niewiele tracąc.

http://myciok-sklep.pl/index.php?route=product/product&path=60_61&product_id=75&sort=p.model&order=ASC

przełożysz rybcie i filtrację na kilka dni i po kłopocie. 

no chyba że teraz właśnie nadszedł czas na odsunięcie przedniej ściany w kierunku pokoju :) większy wydatek, ale poniekąd się zwróci, bo stare bez wzmocnień sprzedasz :) Zainwestuj w 150x55x55 :) chyba że możesz szersze to od razu może 170x60x55  albo więcej....

Opublikowano

w sumie, moge kupić takie małe, później je gdzieś wykorzystać :D raczej na tą chwile nie ma szans na większe akwarium :D żona nie pozwala :] 

Ale wracając do tematu wzmocnienia, wklejać je samemu? Czy lepiej zawołać pana od szybek jak już będę miał zapasowe akwarium?

Opublikowano

Nie wiem jak jesteś sprawny manualnie, możesz spróbować samemu, metoda ze spuszczeniem wody wydaje się spoko, gdzieś już czytałem - chyba Sylwkowi Aprilowi tak radzili, z tym, że on ma felernego Wromaka bez poprzeczki i z za krótkim wzmocnieniem. Ja bym jednak próbował wyegzekwować od sprzedawcy reklamację wadliwego produktu.

Bo niedopuszczalnym jest aby szyba się tak naprężała. Zrobisz jak zechcesz. Ja kupiłem kiedyś 72l jak robiłem restart i do dziś zostało jako kotnik :)

Opublikowano

no nic, jak znajdę paragon to do nich podejdę (daleko nie mam :D 10 minut z buta ) i zobaczę co oni mi powiedzą na to, aczkolwiek jak będą coś kombinować to walczyć nie będę i wkleję ;]

Jeśli by mi ktoś podpowiedział jak to wzmocnienie ma wyglądać, to myślę, że spokojnie jestem w stanie to sam ogarnać

Opublikowano
3 minutes ago, Pleziorro said:

Mogę pomierzyć moje w 140x40x50h @ 10mm i Ci podam wymiary + foto

Było by bosko ;]

Opublikowano

OK w sumie to troszkę przesadziłem z ta wielkością wybrzuszenia... zmierzyłem w najszerszym miejscu akwarium ma 41cm, więc odchylenie od nominalnego wymiaru to 1 cm... dalej myśleć nad wzmocnieniami?