Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, Pleziorro napisał:

Myślisz Egon, że przegryzą się przez sylikon ?

Nie no silikonu nie dadzą rady skubać :D 

22 minuty temu, anonimus napisał:

No właśnie silikon będzie na całej powierzchni styropianu do tego piach dojdzie i jak przyschnie to nie wiem czy dadzą radę to przygrysc :-) 

Nie rozumiem jak to chcesz zrobić z tym silikonem na całej powierzchni styropianu?

Wszystko chcesz zalać silikonem tak?

Użyj zamiast styropianu piankę pod panele lub spienione PCV i zero kombinowania masz z pokrywaniem styropianu silikonem...

• Dziękuję 1
Opublikowano

Anonimus dobrze kombinuje, jak rozsmaruje sylikon pędzlem po całości i posypie piachem wyjdzie mu świetne podłoże pod piach. 

Choć osobiście także użył bym spienionego pcv zarówno do budowy tła jak i podłoża. Ale już wiem jak w przyszłości zrobię podkładkę pod kamienie, spienione pcv + sylikon i posypię grubo piaskiem.

Opublikowano
13 minut temu, anonimus napisał:

Właśnie chcę tak zrobić rozsmarowac silikon i zasypac piachem, w sklepie nie znalazłem PCV niestety i kupiłem styropian 2 :-/ 

Zamów sobie tutaj PCV docięte na wymiar i po kłopocie http://plyty.fabertec.pl/Plyty-PCW-PCV-spienione-na-wymiar

2 minuty temu, JemioloSeba napisał:

Będziesz kiedyś żałował, że nie chciało Ci się poszukać pcv. Oczywiście zarobisz jak zechcesz bo to Twoje akwarium.

Ja sam tego żałuje ;) ...

Przy jakieś zmianie w zbiorniku bez namysłu przerzucam się na piankę pod panele lub spienione PCV...

Opublikowano

Pianka pod panele u mnie też się nie spisała... gdy ryby podkopały piach w rogu akwarium to zawsze unosił się rożek pianki, który ciężko było ponownie zakopać bo piach wchodził pod piankę. Najlepsze co może być to pcv 3mm.

• Dziękuję 1
Opublikowano
2 minuty temu, JemioloSeba napisał:

Najlepsze co może być to pcv 3mm.

Chyba że 5mm :) 

Ale widzę, że wciąż nie doceniacie pokrywania podkładki klejem i sypanie na nią piachu... polecam !

Opublikowano

Nie mówię że pomysł z PCV jest zły tylko tak myślę że będzie problem z wycinaniem otworów do zabudowy rurek od filtra i falownika. Moj pomysł jest taki że wymyśliłem zrobienie takiej niby jaskini i z PCV nie wiem czy to wyjdzie. :-/