Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie się zastanawiam czy w moim przypadku nie lepsza bedzie kaseta od narurowca do do około 1000l.  Jak się czyści takie duże gąbki to nie ma problemu z cofajacym się brudem przy wyjmowaniu?

Opublikowano

Nie mam z tym najmniejszego problemu. Wszystkie zanieczyszczenia zostają na gąbce. Oczywiście coś tam do wody wpadnie ale po kilku minutach woda znów kryształ. Ja nie mam miejsca pod akwarium i dlatego mam kasetę. Gdybym miał stelaż i miejsce pod akwarium rozważał bym narurowca ale z doświadczenia wiem, że to też nie jest takie piękne i bezproblemowe. Mam korpusy z purolite pod akwarium i już one sprawiają mi nie lada problemy podczas regeneracji. Z korpusów zawsze się coś wylewa i trzeba mieć coś pod nimi aby nie zalać podłogi.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
17 minut temu, rosa1986 napisał:

Jak nie jestem fanką non-mbuny to te ryby mi się naprawdę podobają :).

Sprawdź ten marny kawałek filmu i pomimo kiepskiej jakości przyznaj jeszcze raz, że non mbuna Cię nie kręci ;) Zwróć uwagę na Aulonocara Jacobfreibergi Cape Maclear. 

Opublikowano
14 minut temu, JemioloSeba napisał:

Nieeee. Jest 1+2 a te dwie samice inkubują i są za modułami.

No to mnie uspokoiłeś, bo aż mi się szkoda chłopaka zrobiło :P

2 minuty temu, JemioloSeba napisał:

Sprawdź ten marny kawałek filmu i pomimo kiepskiej jakości przyznaj jeszcze raz, że non mbuna Cię nie kręci ;) Zwróć uwagę na Aulonocara Jacobfreibergi Cape Maclear. 

No dobra przyznaję, że jednak kilka wyjątków by się znalazło ;)